У театрі міста Дрогобича на Львівщині відбувся захід з нагоди Шевченківських днів (ФОТО, ВІДЕО)

Субота, 13 березня 2021, 09:18
207-му річницю від народження Кобзаря відзначали у Львівському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Юрія Дрогобича літературно-мистецьким вечором «Заповіт»
У театрі міста Дрогобича на Львівщині відбувся захід з нагоди Шевченківських днів (ФОТО, ВІДЕО)

У місті Дрогобичі на Львівщині на сцені місцевого Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича на тижні, що минає у середу 10 березня відбувся літературно-мистецький вечір «Заповіт». Про це повідомили у прес-службі Дрогобицької міськради.

Зазвичай на літературно-мистецькі вечори у часі Шевченківських днів у театрі збирається чисельна аудиторія глядачів. Однак, цьогоріч, у зв’язку з пандемією, кількість глядачів обмежили відповідно до карантинних норм.

Організатори заходу змінили й сам формат. Камерно, але так, що пронизує душу – саме так можна охарактеризувати вчорашнє дійство. Програму виступів муніципального камерного хору «Легенда» урізноманітнили виступами акторів театру та читців. Солістами виступили Марія Трощило, Надія Чужак, Софія Буньо, Богдан Гой, Микола Дутко. Художній керівник та дерегент – Наталія Самокішин. Поезію Шевченка декламували Іван Сех, Іван Гарасимчук, Тетяна Лучейко, Віра Хомин, Марія Свіжинська, Оксана Федчук, Анна Лапшина, Надія Тарасюк.

Загалом було виконано десять музичних творів: «Зоре моя вечірняя», «Садок вишневий коло хати», «Сонце заходить», «Думи мої», «За байраком байрак», «Боже, спаси мене», «Ой, одна я, одна така її доля», «Тече вода в синє море», «Заповіт», «Все упованіє моє».

Разом з громадою та службовцями міськради участь у заході взяли міський голова Тарас Кучма та його заступник Андрій Ковч.

Після завершення концертної програми гостей вечора привітав Тарас Кучма. Очільник громади подякував колективу хору «Легенда» та акторам за майстерність та високий рівень відтворення поезії Кобзаря.

Розпочали захід з благословення Владики Самбірсько-Дрогобицької єпархії Ярослава Приріза.
 

comments powered by HyperComments