У Львові внесли зміни у схеми руху двох автобусних маршрутів, які курсують до Винник

П'ятниця, 12 березня 2021, 14:31
Зміни у схеми руху маршрутів № 5а і 36а затвердили сьогодні під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради
У Львові внесли зміни у схеми руху двох автобусних маршрутів, які курсують до Винник

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міськради вніс зміни у схеми руху двох автобусних маршрутів, які забезпечують сполучення міста Львова і Винник – № 5а і 36а – прийнято рішення «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 02.09.2011 № 809».

Відтепер автобуси маршруту №5а мають курсувати від кінцевої на площі Різні у Львові до кінцевої на Забаві у Винниках за наступним маршрутом: пл. Різні – просп. В. Чорновола – просп. Свободи – пл. А. Міцкевича – пл. Галицька – пл. Соборна – вул. В. Винниченка –  пл. Митна –  вул. Личаківська – м. Винники (вул. Галицька – вул. Т. Шевченка – вул. В. Стуса – вул. І. Франка –  вул. Забава) – м. Винники (вул. Забава). У зворотному напрямку автобуси маршруту № 5а курсуватимуть вулицями Івана Франка і Галицькою у Винниках та вулицею Личаківською, вулицею Підвальною, площею Данила Галицького, вулицею Івана Гонти та площею Ярослава Осьмомисла у Львові.

Автобуси маршруту №36а курсуватимуть в межах міста Винники за такою схемою: вул. В. Івасюка – вул. Галицька – кільцева дорога –  вул. Галицька – вул. В. Івасюка.

Керівник Управління транспорту Львівської міськради Орест Олеськів вважає, що такі зміни сприятимуть підвищенню комфорту перевезень мешканців Винник. Автобусні маршрути № 5а і 36а обслуговує комунальний перевізник – Львівське комунальне АТП № 1.

Зазначимо, що наразі автобуси на маршруті № 5а не курсують узагалі – їх курсування було скасовано іще навесні 2020 року у зв’язку із запровадженням по всій країні «жорсткого» карантину у зв’язку із пандемією COVID-19. Влітку 2020 року курсування автобусів на маршруті № 5а не було відновлено – однією із причин стала реконструкція вулиці Личаківської. Відновлення курсування маршрутів № 5а і 40 по вулиці Личаківській у своїх зверненнях вимагав голова постійної депутатської «транспортної» комісії Львівської міськради Ігор Зінкевич.

За даними сайту kstat.pp.ua останній раз автобуси випускалися на маршрут № 5а 26 березня 2020 року – в той день на маршруті працювало 3 автобуси середнього класу. На автобусному маршруті № 36а в середині Винник працює один автобус середнього класу.

Про дату відновлення курсування автобусів на маршруті № 5а у прес-службі Львівської міськради не повідомили.

comments powered by HyperComments