Максим Степанов у Львові відвідав лікарню швидкої медичної допомоги на вулиці Миколайчука

П'ятниця, 12 березня 2021, 15:33
Очільник МОЗу перебуває сьогодні на Львівщині із робочою поїздкою
Максим Степанов у Львові відвідав лікарню швидкої медичної допомоги на вулиці Миколайчука

Сьогодні, 12 березня 2021 року на Львівщині із робочою поїздкою перебуває Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. У програмі його візиту – відвідування Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

Під час відвідування Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова Максим Степанов ознайомився із роботою робота-хірурга «Da Vinci», який може надточно видаляти навіть найдрібніші пухлини. Міністр ознайомився із робою цього апарата під час операції. Генеральний директор КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» Олег Самчук розповів: «Da Vinci» успішно застосовують у видаленні пухлин нирок, передміхурової залози, деяких злоякісних новоутворень, а також у гінекології та кардіохірургії.

За словами Максима Степанова, пріоритетом МОЗу є найсучасніше медичне обладнання в українських лікарнях. Адже завдяки його наявності та професіоналізму лікарів вдається досягати найважливішого – рятувати життя людей. Нове медичне обладнання лікарні України отримуватимуть в рамках програми «Велике будівництво».

Максим Степанов зазначив, що станом на 1 січня 2020 року всі лікарні України – державні, комунальні і приватні мали сукупно тільки 305 комп’ютерних томографів. Тільки протягом минулого року за державний кошт був придбаний 161 такий апарат, які встановили у медичних закладах кожної області. Зокрема минулоріч комп’ютерний томограф отримала і Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова.

«По суті, за рік ми надолужуємо те, що втратили за попередні 5 – 6 років. Але яке б обладнання не отримували лікарні, без медиків воно не зможе рятувати життя людей. Тож лікарі – це наше головне надбання», – сказав міністр.

«Степанов – перший міністр, який за рік двічі був у Львові в лікарні швидкої медичної допомоги. Сьогодні, коли він зайшов у хірургічне відділення, ми бачили, з яким захопленням спостерігав за операцією. Це прекрасно, коли людина на своєму місці й живе тим, що робить», – сказав мер Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, що Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова наразі є чи не найбільшою лікувальною установою в Західному регіоні України – вона розрахована на 910 ліжок. У 2021 – 2022 році тут заплановане відкриття кількох нових відділень, в тому числі будівництво сучасного трансплантологічного корпусу.
 

comments powered by HyperComments