У одній із «ковідних» лікарень Чернівців жодний медик не захотів вакцинуватися проти коронавірусу

Середа, 10 березня 2021, 18:02
У чернівецькій міськлікарні № 3 жоден медпрацівник не записався на вакцинацію, а у міськлікарні № 4 лише троє працівників виявили бажання вакцинуватися
У одній із «ковідних» лікарень Чернівців жодний медик не захотів вакцинуватися проти коронавірусу

На Буковині уже скоро вакцинацією проти COVID-19 займатиметься 9 мобільних бригад, в той же час у низці лікувальних закладів медпрацівники не виявляють бажання вакцинуватися проти коронавірусної хвороби. Про це під час брифінгу в Чернівцях повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, повідомляє «Укрінформ».

«Вакцинація на Буковині набирає обертів. Зокрема, уже від завтра у нас буде 9 мобільних бригад повністю готових працювати.

Одночасно з цим, у нас є декілька закладів, у яких в принципі комунікація не проводиться. Досить складно навіть почути аргументи медичних працівників, чому вони проти вакцинації. До прикладу, у нас є міська лікарня №3, де поки жоден лікар не виявив бажання вакцинуватися. І в нас є міська лікарня №4, де тільки троє працівників вакцинувалися», – повідомила обласна чиновниця.

Водночас, вона відзначила, що у тих лікарнях, де медики одними з перших почали вакцинуватися, зростає кількість працівників, які записалися на щеплення. Найближчим часом в області почнуть вакцинувати медиків призовних комісій та працівників медичних навчальних закладів.

«Окрім госпітальних баз, ми плануємо вакцинувати й інші медзаклади, працівників, які не займаються COVIDом, але записалися у чергу. Водночас, сьогодні штабним рішенням ми б хотіли розпочати вакцинацію призовних комісій, які незабаром почнуть працювати. Важливо, щоб вони безпечно працювали. Вже від завтра починаємо вакцинувати Кіцманську призовну комісію. Також звертаємося і до медичного університету, і до приватних медичних закладів, що на першому етапі ми готові вакцинувати і їх», – додала Наталія Гусак.

Вона висловила сподівання, що подальший процес вакцинації в регіоні спонукає медичних працівників, які відмовляються від щеплення, змінити свою думку.

comments powered by HyperComments