У Львові першу дозу вакцини від COVID-19 отримало уже 630 медпрацівників

Середа, 10 березня 2021, 08:33
Вакцинацію проводить мобільна бригада, використовується вакцина «Covishield», яка є аналогом «Oxford/AstraZeneca»
У Львові першу дозу вакцини від COVID-19 отримало уже 630 медпрацівників

У місті Львові вакцинація медичних працівників від коронавірусу триває уже півтора тижні. За цей час першу дозу вакцини «Covishield» отримало 630 медичних працівників міських та обласних закладів охорони здоров'я. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

На даний час першу дозу вакцини (вакцинація передбачає введення двох доз препарату) отримали: 50 медиків Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні; 70 медиків 8-ої міської клінічної лікарні; 80 медиків Центру легеневого здоров'я; 310 медиків Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова та обласного центру екстренної медичної допомоги; 120 працівників обласного лабораторного центру та лабораторій, які проводять аналізи на COVID-19.

Усі, хто отримали щеплення, почуваються добре й не мають жодних незвичних реакцій на вакцину.

Загалом Львівщина 25 лютого 2021 року отримала 42200 доз індійської вакциний «Covishield», яких має вистачити для вакцинації 21100 осіб.

Першими щеплення отримують медики, які працюють з хворими на коронавірус та працівники мобільних бригад з імунізації. Перед вакцинацією пацієнта оглядають, він підписує згоду й тоді його вакцинують. Відтак, упродовж 30 хвилин після щеплення, медики наглядають за його станом.

В обласному Департаменті охорони здоров’я кажуть, що загалом на Львівщині станом на 9 березня 2021 року першу дозу вакцини проти коронавірусу отримало понад 700 осіб.

«Цих вихідних до вакцинації долучились бригади по територіях області. Це мобільні бригади м. Червоноград, Самбора, Стрия. Окрім цього, продовжує працювати мобільна бригада у Львові», – зазначив очільник Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За словами Ореста Чемериса, до кінця цього тижня іще 9 мобільних бригад із вакцинації отримають сертифікати про проходження навчання із вакцинації.

«До кінця цього тижня ще 9 мобільних бригад отримають сертифікати про проходження навчання з вакцинації. Окрім цього, одна бригада вже пройшла навчання по роботі з вакциною Pfizer, і як тільки вона прибуде на Львівщину, бригада розпочне роботу. Наголошу, що мобільні бригади працюють у вихідні, відтак надалі кількість вакцинованих буде збільшуватись», – запевнив Орест Чемерис.

comments powered by HyperComments