У Івано-Франківську уже немає куди класти недужих на коронавірус

Вівторок, 9 березня 2021, 15:05
Мер Івано-Франківська просить додаткові місця для «ковідних» пацієнтів
У Івано-Франківську уже немає куди класти недужих на коронавірус

У Івано-Франківську ситуація із темпами поширення COVID-19 критична, захворюваність і смертність сягнули максимуму із початку пандемії, а місць у лікарнях уже немає. Про це міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків.

«Звертаємося до області, щоб віддали ще один поверх кардіоцентру для розміщення пацієнтів.

Ситуація в місті критична, маємо найбільшу захворюваність і смертність за весь час пандемії. Наповненість медичних закладів – понаднормова. Минулого тижня ми знайшли можливість відкрити додаткові місця, але наразі практично всі можливості міста ми вже вичерпали.

Лише обласна державна адміністрація ще може обладнати в місті додаткові місця, щоб рятувати людей. Тож будемо просити область відкрити ще один поверх кардіоцентру для лікування хворих на COVID-19», – заявив Руслан Марцинків.

Зазначимо, що у листопаді 2020 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків, як і його колега зі Львова Андрій Садовий, противилися запровадженню «карантину вихідного дня».

У січні 2021 року в Івано-Франківській області попри загальне посилення карантину в Україні працювали гірськолижні курорти. В Офісі Президента згодом заявили, що це сприяло спалаху COVIDу на Прикарпатті.

Із 22 до 28 лютого Івано-Франківська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запроваджувала на території регіону карантин «червоного» рівня через стрімке поширення коронавірусу.

comments powered by HyperComments