У Львові вшанували пам’ять українського композитора Володимира Івасюка

Четвер, 4 березня 2021, 14:32
Вшанування відбулося у день народження митця – він народився 4 березня 1949 року
У Львові вшанували пам’ять українського композитора Володимира Івасюка

Сьогодні, 4 березня, виповнюється  72-річниця від дня народження композитора, поета, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Героя України Володимира Іваcюка. У цей день відбулося вшанування пам’яті видатного українця на Личаківському кладовищі у Львові. Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко разом із молоддю, громадськістю поклав квіти до могили Володимира Івасюка. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

«Своїм неймовірним талантом і потенціалом Володимир Івасюк щедро винагородив українців. Він  залишив нам понад 100 пісень, у кожній з яких поезія, українська душа і гармонія. Сьогодні пісні Володимира Івасюка не забуті. Вони і досі звучать, вони і досі популярні і актуальні. Їх цінує старше і молоде покоління, сучасні виконавці переспівують їх і дають їм нове життя. Володимир Івасюк завжди житиме в наших серцях і в нашій пам’яті як феноменально талановитий композитор, співак, великий українець і добра, щира, проста людина. Його пісня завжди буде поміж нас», – зазначив Іван Собко.

Зазначимо, що видатний український естрадний композитор Володимир Івасюк народився 4 березня 1949 року в місті Кіцмані на Буковині.

Сім років активного творчого життя митець прожив у Львові. Тут він навчався в медичному інституті та Львівській консерваторії. У місті Лева композитор, поет написав близько 70 авторських пісень, загалом за тридцять років він встиг створити понад сотню музичних творів.

Пісні «Червона рута» та «Водограй» одразу стали шлягерами, а їхній автор – відомим на весь світ.

comments powered by HyperComments