Іще дві області Західної України можуть потрапити у «червону» карантинну зону

Субота, 27 лютого 2021, 14:32
Загалом в Україні є 7 регіонів, які претендують на потрапляння у «червону зону», каже Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко

Уже найближчими днями Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільські області можуть бути переведені в «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Про це Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко написав на своїй сторінці в соціальній мережі «Facebook».

«Варто відмітити, що Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільські області перебувають в помаранчевому рівні епідемічної небезпеки.

Тобто ці області потенційно також можуть найближчими днями бути переведені в «червоний" рівень», – написав Віктор Ляшко.

Зазначимо, що за рішенням Державної комісії ТЕБ та НС із 1 березня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки запроваджується у Чернівецькій області – там діятимуть обмеження, які запроваджувалися протягом «жорсткого» зимового карантину цього року.

«Червоний» рівень запроваджується, коли рівень госпіталізацій протягом останніх 3 днів на 100 тисяч населення перевищує цільовий показник у 60 осіб на 100 тисяч населення або коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх 7 днів перевищує цільовий показник у 20%.

За словами Віктора Ляша, тижневі темпи зростання чисельності пацієнтів у «ковідних» лікарнях пришвидшилися із 15% до 25%. Щодня в ці лікарні госпіталізують на 50 – 60% пацієнтів більше, а ніж виписують. Середня зайнятість ліжок у «ковідних» лікарнях Чернівецької області становить біля 60%.

Зазначимо, що кількість нових випадків COVID-19 на Львівщині, виявлена у п’ятницю, 26 лютого різко зросла порівняно із показниками середи і четверга – виявлено майже 700 нових випадків інфікування коронавірусом.
 

 

comments powered by HyperComments