На Прикарпатті розгорнуть перший мобільний шпиталь для COVID-пацієнтів

Четвер, 18 лютого 2021, 09:00
Цей мобільний шпиталь буде створений на базі Богородчанської лікарні в Івано-Франківській області

Вперше в Україні на території Івано-Франківської області на базі Богородчанської лікарні розгорнуть мобільний шпиталь для «ковідних» пацієнтів. Про це повідомили у Івано-Франківській ОДА.

«В Україні вперше розгорнуть тимчасовий шпиталь для лікування хворих на COVID-19. Відповідне рішення прийняла комісія з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області.

Комісія вирішила з 22 лютого заборонити масові, розважальні, релігійні заходи, роботу закладів громадського харчування, додати 600 ліжко-місць для лікування хворих на коронавірус, розгорнути тимчасовий шпиталь на 250 місць на базі Богородчанської лікарні, визначити маршрути госпіталізації до лікарень сусідніх областей», – написав про це керівник парламентського комітету із питань охорони здоров’я нації Михайло Радуцький.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, що у Богородчанах розгорнуть мобільний шпиталь ДСНС України.

В Івано-Франківській ОДА зазначають, що розгортання додаткових ліжок заплановане також у Лисецькій, Верховинській та Заболотівській лікарнях.

Завантаженість ліжок у деяких лікарнях області сягає 100%. Щоденно туди доправляють 80-120 пацієнтів. Зокрема, як зазначається, Яремчанська, Солотвинська та Косівська лікарні працюють «на межі власних можливостей».

comments powered by HyperComments