В Івано-Франківській області вводять жорсткий карантин

Середа, 17 лютого 2021, 17:03
Рішення прийнято Івано-Франківською обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через критичну ситуацію із поширенням коронавірусу в регіоні
В Івано-Франківській області вводять жорсткий карантин

У Івано-Франківській області із 22 по 28 лютого діятиме жорсткий карантин – тут запроваджуються обмеження «червоного» рівня через стрімке поширення коронавірусу. Таке рішення прийняла обласна комісія із ТЕБ та НС на засіданні за участю міністра охорони здоров'я Максима Степанова та головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Ляшко зазначив, що керівництво області виконало вимоги МОЗ: підготувало 50% усіх лікарняних ліжок у регіоні для розміщення пацієнтів із COVID-19, 80% цих ліжок забезпечено підведенням кисню. Однак попри це місць для пацієнтів із коронавірусом у COVID-лікарнях Прикарпаття не вистачає.

Через таку ситуацію з 22 до 28 лютого заклади громадського харчування області можуть працювати лише «на винос». Розважальні заклади, нічні клуби, кінотеатри, спортивні зали мають призупинити роботу. Заборонено проводити культурні й релігійні заходи, а також вести очне навчання учнів 5-11 класів.

Члени комісії ухвалили низку рішень, спрямованих на збільшення ліжкового фонду для COVID-пацієнтів Прикарпаття, зокрема перепрофілювання кількох медзакладів для лікування хворих із коронавірусом та встановлення додаткових ліжок у медзакладах, що вже працюють із такими хворими.

Державна комісія ТЕБ та НС найближчим часом розгляне питання щодо запровадження обмежень на в'їзд та виїзд з Івано-Франківської області.

Пряма мова Ляшка: «Ситуація щодо поширення коронавірусної хвороби залишається напруженою, а в Івано-Франківській області вона вже, я б сказав, майже критична… Останні 10 днів спостерігається значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, і що найбільше нас лякає – госпіталізацій.

Без додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів подолати або стримати це стрімке поширення коронавірусної хвороби неможливо», – заявив Віктор Ляшко.

Останнім часом Івано-Франківська область – лідер в антирейтингу за добовим приростом хворих на коронавірусну хворобу серед регіонів України.

У «ковідних» лікарнях в Івано-Франківській області уже заповнені близько 73% ліжок, а кількість «активних» пацієнтів із коронавірусом перевищує столичні показники. При цьому в деяких населених пунктах Прикарпаття показник заповнюваності ліжок у лікарнях для COVID-пацієнтів перевищує 90%. Через це 16 лютого в область терміново виїжджав головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

comments powered by HyperComments