На Львівщині звільнили головлікаря Жовківської ЦРЛ

Вівторок, 16 лютого 2021, 08:37
У цій лікарні 28 листопада минулого року через знеструмлення померло двоє «ковідних» пацієнтів, які були підключені до апаратів ШВЛ
На Львівщині звільнили головлікаря Жовківської ЦРЛ

Міський голова Жовкви Олег Вольський прийняв рішення про звільнення Ігоря Шевціва із посади головлікаря Жовківської ЦРЛ – лікарні, у якій 28 листопада 2020 року через знеструмлення у реанімаційному відділенні померло двоє «ковідних» пацієнтів, які були підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. Своє розпорядження міський голова Вольський опублікував в соцмережі «Фейсбук»

«Відповідно до виданого мною розпорядження – з 15 лютого 2021 року звільнено Шевціва Ігоря Євгеновича з посади директора КНП «Жовківська лікарня» («Жовківська ЦРЛ»).

Наступний етап – проведення відкритого конкурсу для визначення нового керівника установи, про який повідомимо згодом», – прокоментував опубліковане розпорядження міський голова Жовкви.

Наразі обов’язки керівника Жовківської лікарні виконує заступник Володимир Боровик.

За словами Ігоря Шевціва, екс-головлікаря Жовківської ЦРЛ, його звільнення було спільним рішенням. Він сподівається, що і далі буде працювати у цьому медзакладі.

«Це було спільне рішення. Я написав заяву. Поки що я звільнився з посади головного лікаря. Дайте я визначуся і тоді все всім розкажу... Якщо мене візьмуть, то залишаюся», – розповів Ігор Шевців одному із львівських видань.

Нагадаємо, що трагедія, в результаті якої померло двоє «ковідних» пацієнтів, які перебували у реанімаційному відділенні на апаратах штучної вентиляції легенів, сталася у Жовківській ЦРЛ 28 листопада 2020 року. Її причиною стало відключення медзакладу від енегопостачання.

В Офісі президента та у Львівській обладміністрації відреагували на смерть пацієнтів у лікарні в Жовкві. Департамент охорони здоров’я ЛОДА розпочав службову перевірку щодо дій медичних працівників Жовківської ЦРЛ.

Комісія департаменту охорони здоров'я дійшла висновку, що медики, які були на чергуванні, надали у повному обсязі усю необхідну медичну допомогу пацієнтам у момент відключення електроживлення. Водночас адміністрація лікарні не вчинила жодних дій для того, аби підключити хірургічний корпус, де знаходиться реанімація, до резервного живлення.

comments powered by HyperComments