Автозавод у Луцьку почав виготовляти тролейбуси для міста Суми

Понеділок, 15 лютого 2021, 08:32
Сумське КП «Електроавтотранс» придбало у ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» 19 нових тролейбусів за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку
Автозавод у Луцьку почав виготовляти тролейбуси для міста Суми

ДП «Автоскладальний завод» АТ «АК «Богдан Моторс» розпочав виготовлення тролейбусів «Богдан» Т701.17 для КП «Електроавтотранс» із міста Суми. Загалом сумський комунальний перевізник придбав у ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» 19 тролейбусів – ця угода фінансується за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку в рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні». Про це повідомила прес-служба ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» на своїй офіційній сторінці у «Фейсбуку».

Із розміщених 12 лютого 2021 року світлин випливає, що наразі виробництво тролейбуса для Сум знаходиться на стадії завершення виготовлення і фарбування металокострукції кузова, який зараз почнуть «начиняти» механічним і електричним обладнанням. Тролейбуси «Богдан» Т701.17 для міста Суми будуть мати біло-блакитне фарбування. Зазначимо, що це 12-метрові, 100% низькопідлогові машини, які можуть перевозити до 105 пасажирів, у салоні 34 крісла для пасажирів і одне місце для пасажирів із інвалідністю, які пересуваються у кріслах колісних.

Зазначимо, що угоду про постачання для КП «Електроавтотранс» Сумської міськради 19 нових тролейбусів «Богдан» Т701.17 було укладено 23 червня 2020 року. На ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» зазначають, що у Сумах уже працює 16 тролейбусів виробництва цього підприємства. Останню партію тролейбусів «Богдан» Т701.17 Суми отримали у липні 2019 року – тоді до міста приїхало 4 нові тролейбуси.

Зазначимо, що ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» у Луцьку зараз виконує замовлення на виготовлення тролейбусів для Харкова і Полтави. Закупівля автобусів для цих міст фінансується за кошти Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції і розвитку.

Зауважимо, що «Богдан Моторс» називали ймовірним переможцем міжнародного тендеру на постачання 100 автобусів для Львівського комунального АТП №1, оскільки саме цей український виробник запропонував найкраще співвідношення «ціна-якість». Проте у другій декаді січня міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» написав про те, що переможцем тендеру на постачання автобусів для Львова буцімто є білоруський Мінський автозавод, при тому, що участі в тендері безпосередньо завод не брав, а брали участь його дилери. Пізніше керівник ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний повідомив, що насправді тендер на постачання автобусів для ЛК АТП № 1 триває до 8 квітня 2021 року і «Богдан» і далі має намір боротися за свою перемогу.
 

 

comments powered by HyperComments