Субота та неділя будуть робочими для комунальних служб Львова

П'ятниця, 12 лютого 2021, 16:16
Комунальники вийдуть на роботу на вихідні, оскільки у місті за останні кілька діб випала велика кількість снігу
Субота та неділя будуть робочими для комунальних служб Львова

Заступниця міського голови Львова із питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк запевняє, що комунальні служби Львова інтенсивно працюють над прибирання міста від снігу. Зокрема, через велику кількість снігу, яка випала, ця субота і неділя будуть робочими для комунальників. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Минулої ночі для прибирання міста від снігу працювало 147 одиниць техніки. Це і комунальна техніка, і техніка різних приватних структур, які зголосилися допомогти.

Зранку проблем з виїздом громадського транспорту не було. Оскільки нині транспорт працює в режимі вихідного дня, то зранку на маршрути виїхало 38 трамваїв – це 84%, 45 тролейбусів – це 96%, 235 автобусів АТП № 1 –  це 90%, і 147 автобусів приватних перевізників – це 78%.

Також зранку працювало 1593 двірники, а впродовж дня ми залучили 65 одиниць додаткової техніки. Тому дякую підприємствам, забудовникам та всім, хто нам надає цю техніку.

Відзначу, що починаючи з 6 лютого, випало 199% місячної норми опадів. Зараз, за даними Гідрометцентру, ми маємо 45 см снігу. Тому минулої ночі працювали евакуатори, бо 4 райони вивозили сніг. Так, Галицький, Личаківський, Франківський і Шевченківський райони вивезли 2501 кубометри снігу – це 250 КАМАЗів. Снігу є надто багато. Згортати сніг на хідники чи прибордюрну частину вже нема куди. Тому вночі будемо продовжувати його вивозити. Скидаємо сніг у колектор біля пам’ятника Міцкевичу.

Вчора було звернення мера, щоб підприємства, бізнесові організації перейшли сьогодні на роботу онлайн, щоб менше було приватного транспорту на вулицях і легше прибирати вулиці. Зранку машин таки було менше. Сьогодні для очистки магістральних доріг ми залучили 6 екіпажів поліції. Вони працюють в кожному районі. Вчора вони теж працювали, і це дозволило краще почистити вулиці.

Зараз на дахах є багато снігу, який звисає, і є бурульки. Тому звертаюся до мешканців бути уважними, і не ходити близько таких будинків. Це питання ми проговорили з балансоутримувачами будинків, щоб вони все оглянули, при можливості їх позбивали, а небезпечні місця – обгородили.

Завтра і в неділю у нас будуть робочі дні, адже необхідно очищати внутрішньоквартальні вулиці. Тому надалі працюємо в цілодобовому режимі, темпи не збавляємо.

Дякую також всім львів'янам, які долучаються до прибирання міста», – розповіла Ірина Маруняк.

Зазначимо, що у п’ятницю 12 лютого 2021 року прес-служба Львівської міськради повідомила, що сьогодні працівники мерії знову прилучилися до очищення міських вулиць від снігу.

«Фактично за оцей тиждень часу ми маємо двомісячну норму опадів. Це насправді стихія. Тому що щось подібне ми мали 8 років тому, але в набагато меншому об'ємі. І мені приємно, що ця ініціатива, яку ми дали – просто вийди поможи двірнику, бо люди не в стані самостійно перелопатити тонни снігу, мала успіх. Виходять просто люди, цілі ОСББ, підприємства виходять, парафії… Ну, це круто, це об'єднує. Ми – сильна єдина громада, і коли є біда, всі об'єднуються. Якщо подивитися по коментарях у соцмережах, то люди вже стали гордими тим, що от ми теж долучились, теж пішли поприбирали. Це круто», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments