У стаціонарах Львівщини пацієнтами заповнено менше третини «ковідних» ліжок

П'ятниця, 12 лютого 2021, 13:01
Про епідемічну ситуацію на Львівщині йшлося на брифінгу, який пройшов у Львівській обласній державній адміністрації
У стаціонарах Львівщини пацієнтами заповнено менше третини «ковідних» ліжок

Керівник обласного Департаменту охорони здоров’я Львівщини Орест Чемерис каже, що у «ковідними» пацієнтами зайнято менше третини відведених для них місць у закладах охорони здоров’я. Зокрема протягом доби 11 лютого до стаціонарів області госпіталізували 94 «ковідних» пацієнти, загалом учора виявили 373 носіїв коронавірусу SARS-COV-2. Про це пише прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

«Зараз фіксуємо збільшення кількості підтверджених випадків, також маємо незначне збільшення кількості пацієнтів, які потребують госпіталізації. Заповненість ліжкової мережі на сьогодні – 29,2%. У районах області найбільше завантажені Стебницька міська лікарня – 99 хворих, 83 пацієнти з ковідом – у Стрийській міській лікарні», – зазначив очільник Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Зважаючи на незначну негативну динаміку, чиновник вкотре закликав не втрачати пильності та не нехтувати життям та здоров’я. Найкраща профілактика – дотримання карантинних норм.

Щодо вакцинації, перші дози вакцини на Львівщині очікують вже наступного тижня.

«Вже напрацьовані маршрут і карта вакцинації, мобільні бригади, перелік пунктів щеплень тощо. Зазначу, що процедура передбачає попередній огляд суміжних спеціалістів. Всі необхідні консультації, огляд пацієнтів, в тому числі вагітних та із груп ризику, відбуватимуться відповідно до протоколів МОЗ. З моменту, коли ми отримаємо вакцини – готові працювати», – розповів Орест Чемерис.

Зазначимо, на сьогодні у стаціонарах області лікують 1153 пацієнтів. В реанімації перебувають 103 людей, з них на апаратах ШВЛ – 20.

comments powered by HyperComments