На Львівщині із місцевих бюджетів на боротьбу із коронавірусом скерували понад 600 мільйонів гривень

Четвер, 11 лютого 2021, 18:46
Про це під час сьогоднішнього брифінгу-звіту повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький
На Львівщині із місцевих бюджетів на боротьбу із коронавірусом скерували понад 600 мільйонів гривень

У 2020 році понад 620 мільйонів гривень були виділені із місцевих бюджетів Львівщини на заходи по боротьбі із ліквідації спалахів і запобіганню поширенню коронавірусної хвороби на території регіону. Це – один із найкращих показників серед усіх областей України. Про це сьогодні під час брифінгу-звіту заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

«Фінансування заходів з протидії поширенню COVID-19 – це лише частина з того, що вдалось у 2020 році в галузі охорони здоров’я. Львівщина перша запустила систему страхування медиків, що борються з коронавірусом. Понад 5 тисяч мешканців області з важкими захворюваннями отримали медичну допомогу в рамках обласної програми, на яку було виділено з обласного бюджету 157 млн грн», – зазначив Максим Козицький.

«Губернатор» Львівщини зазначив, що завдяки програмі Президента «Велике будівництво», торік на модернізацію 8-и приймальних відділень опорних медзакладів області скерували 67 млн грн. Для покращення якості медичних послуг у минулому році закуплили 18 одиниць спеціалізованого санітарного автотранспорту. Також придбано 9 ультразвукових систем, 6 рентгенівських діагностичних систем та 4 комп`ютерних томографи. На закупівлю цього обладнання витратили 41,3 мільйони гривень субвенції з Фонду боротьби з COVID-19.

В частині покращення якості надання медичної допомоги в сільській місцевості у межах програми ЦДоступна медицинаЦ були відкриті 20 нових лікарських амбулаторій. Первинна медична допомога отримала 159 службових автомобілів й 204 комплекси телемедичного обладнання.

На кошти, які вдалося зекономити під час будівництва нових амбулаторій та придбання автомобілів для них, а це понад 17 мільйонів гривень, у різних районах області допоможуть збудувати чи відремонтують ще кілька медичних установ.  Відтак, на Львівщині дофінансують будівництво, реконструкцію або ремонти дев’яти сільських медустанов у Львівському, Самбірському, Яворівському районах області. 

comments powered by HyperComments