У центрі Львова зранку зупинився рух трамваїв

Четвер, 4 лютого 2021, 08:32
Рух трамваїв паралізував вихід із ладу кабельної лінії (фідера) «Івана Франка – 3»
У центрі Львова зранку зупинився рух трамваїв

Сьогодні, 4 лютого 2021 року в центральній частині Львова призупинився рух трамваїв. В тому числі зупинився рух трамваїв маршрутів № 1, 2, 3, 8. Як повідомила прес-служба Львівської міської ради із посиланням на ЛКП «Львівелектротранс», на вулиці Івана Франка вийшла із ладу кабельна лінія (фідер) яка живить контактну мережу. Працівники служби енергогосподарства проводять перепідключення лінії, тому обіцяють швидке відновлення руху трамваїв.

За інформацією, яку отримала «Справжня Варта» від працівників ЛКП «Львівелектротранс», найбільш ймовірною причиною аварії на кабельній лінії є її перевантаження по струму. Справа в тому, що від кабельної лінії «Івана Франка – 3» живиться не одна, а одразу кілька секцій контактної мережі трамвая, тобто від одного кабелю живиться контактна мережа від перехрестя вулиць Івана Франка та Князя Романа аж до перехрестя вулиць Підвальної і Руської та до Винниківського Ринку на Личаківській. Дві інші кабельні лінії, які мали живити сусідні секції із виводами на площі Митній і вулиці Личаківській уже кілька років перебувають у несправному стані і відключені від контактної мережі.

Зазначимо, що проблеми із енергопостачанням є у нижньої частини трамвайної лінії на Сихів на вулиці Стуса – тут теж вийшла з ладу кабельна лінія. Через проблеми із енергопостачанням на вулиці Стуса на Сихів зараз не курсують двохвагонні трамвайні «поїзди».

Відео – Ігор Стукалець. Фото – прес-служба ЛМР.
 

comments powered by HyperComments