Гроші львівського бізнесмена-нардепа Ярослава Дубневича заарештував Вищий антикорупційний суд

П'ятниця, 29 січня 2021, 15:31
Бізнесмена підозрюють у незаконному заволодінні понад 93 мільйонами гривень «Укрзалізниці»
Гроші львівського бізнесмена-нардепа Ярослава Дубневича заарештував Вищий антикорупційний суд

Вищий антикорупційний суд заарештував кошти народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у заволодінні понад 93 млн гривень «Укрзалізниці». Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила у своєму Telegram-каналі.

«Вищий антикорупційний суд заарештував кошти народного депутата України 9 скликання, підозрюваного у заволодінні понад 93 млн гривень коштів ПАТ «Укрзалізниця», тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України»,– йдеться у повідомленні САП.

Зауважимо, що йдеться про суми у понад 100 тисяч доларів США і 100 тисяч євро, які були вилучені у Ярослава Дубневича під час обшуків. Кошти арештовано на строк судового слідства та розгляду справи у суді.

У САП зазначають, що ухвала суду може бути оскаржена в суді апеляційної інстанції протягом 5 днів з моменту її оголошення.

Зазначимо, що львівського бізнесмена Ярослава Дубневича вважають організатором заволодіння 93 мільйонів гривень «Укрзалізниці» в результаті постачання рейкових кріплень, стрілочних переводів та ін. деталей колійної інфраструктури за завищеними цінами. При цьому він використовував свій статус нардепа і голови транспортного комітету Верховної Ради.

Наприкінці жовтня 2019 року Верховна Рада дозволила притягнути Дубневича до кримінальної відповідальності. Він став першим обранцем 9 скликання, якого позбавили недоторканності.

comments powered by HyperComments