У День Соборності України керівництво та громадськість Львова і Львіщин вшанували пам’ять героїв на Личаківському цвинтарі

П'ятниця, 22 січня 2021, 13:53
22 січня 2021 року Україна відзначає 103-тю річницю із дня проголошення IV Універсалу Центральною Радою та 102-гу річницю із дня проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР
У День Соборності України керівництво та громадськість Львова і Львіщин вшанували пам’ять героїв на Личаківському цвинтарі

Сьогодні, 22 січня 2021 року у Львові на Личаківському цвинтарі представники громадськості, духовенства та керівництво міста і області урочисто вшанували пам’ять полеглих Героїв. Зазначимо, що сьогодні виповнюється 103 роки із дня проголошення IV Універсалу Центральної Ради і 102 роки від дня проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР.

Як інформує прес-служба Львівської ОДА, присутні поклали квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії та запалили лампадки на могилах Держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта Січових Стрільців Михайла Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» Олександра Тисовського, воїна УГА Северина Левицького, а також на могилі учасника АТО Віктора Гурняка.

Також учасники дійства вшанували пам’ять Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича та воїнів АТО на полі почесних поховань № 76.

На завершення пам’ятних заходів відбувся чин екуменічної панахиди за тими, хто віддав своє життя в боротьбі за Українську Державу.

Також, у зв'язку з роковинами трагічної загибелі вшанують пам'ять Героя Небесної Сотні, Героя України Юрія Вербицького. Нагадаємо, Юрій Вербицький похований на полі почесних поховань Личаківського кладовища №67.

Серед присутніх представників влади на Личаківському цвинтарі були голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, народний депутат України Олег Синютка та заступник міського голови Львова із питань розвитку Андрій Москаленко.

Фото – прес-служба Львівської ОДА.

comments powered by HyperComments