У Бродівському районі на Львівщині поліцейські встановили підлітків, які знущалися над собакою

Неділя, 27 грудня 2020, 16:37
Учора поліцейські виявили у соцмережах публікацію про те, як невідомі неповнолітні посадили собаку в мішок та побили її
У Бродівському районі на Львівщині поліцейські встановили підлітків, які знущалися над собакою

У суботу, 26 грудня під час моніторингу соцмереж поліцейські Львівщини виявили допис, у якому йшлося про те, що нібито в місті Броди  невідомі особи помістили собаку в мішок та побили її, після чого тварина загинула. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України у Львівській області.

За фактом знущання над твариною правоохоронці негайно перевірку, до якої були залучені співробітники  всіх служб територіального підрозділу поліції. Достатньо швидко поліцейським вдалося встановити особи зловмисників – це 16-річний хлопець і 14-річна дівчина, які мешкають у Бродівському районі на Львівщині.

Правоохоронці встановили, що катування над твариною відбулося 23 грудня 2020 року біля 17:00 на сміттєзвалищі неподалік одного із сіл району. Школяр помістив собаку в мішок і декілька разів вдарив тварину металевою трубою.  Очевидцем події була  його неповнолітня знайома.

Правоохоронцям вдалося розшукати постраждалу собаку. Її доставили у ветеринарну клініку, здоров’ю тварини нічого не загрожує.

За фактом знущання над твариною слідчі Бродівського відділення поліції, за процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури,  відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 «Жорстоке поводження з тваринами» Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – обмеження волі на строк до трьох років. 

comments powered by HyperComments