Німецькі побратими із Грайфсвальду подарували Дрогобицькій міськлікарні №1 апарат ШВЛ

Субота, 26 грудня 2020, 18:40
Сучасний апарат штучної вентиляції легенів, який придбали за кошти німецьких партнерів Дрогобича, встановили у реанімаційному відділенні Дрогобицької міської лікарні № 1
Німецькі побратими із Грайфсвальду подарували Дрогобицькій міськлікарні №1 апарат ШВЛ

Дрогобич та німецьке місто-побратим Грайфсвальд успішно реалізують проект із закупівлі медичного обладнання та проведення інформаційної кампанії щодо протидії коронавірусній пандемії серед населення Дрогобицького регіону та обмін досвідом між медичними працівниками обох міст. Для реалізації проект уже залучено біля 1,5 мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі Дрогобицької міськради.

Проект має назву «Ми зробимо це разом – покращення матеріального забезпечення галузі охорони здоров’я та обмін досвідом для населення Дрогобиччини в часи коронавірусної пандемії», він реалізується в межах програми «Пакет солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу», запровадженої товариством «Engagement Global» і повністю фінансується Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини.

В межах проекту, цього тижня було закуплено апарат штучної вентиляції легенів «HAMILTON C-1», який дозволяє проводити як інвазивну (з інтубацією), так і неінвазивну (через лицеву маску) штучну вентиляцію легень як дорослих, так і дітей під високим потоком кисню. Також було закуплено датчики до пульсоксиментрів.

У відділі охорони здоров’я ДМР розповіли, що Дрогобицька громада отримає від німецьких партнерів 5 кисневих концентраторів продуктивністю 10 літрів на хвилину; функціональні ліжка із електроприводом, які дозволяють змінювати положення пацієнтів; інфузомати для високоточного дозованого внутрішньовенного вливання препаратів; протипролежневі матраци та відсмоктувачі для очищення дихальних шляхів; приліжкові монітори для постійного моніторингу життєвих показників пацієнтів. Все це обладнання буде передано реанімаційному відділенню Дрогобицької міської лікарні № 1.

Також вже проведено перший-онлайн семінар, у якому взяли участь близько 60 медичних працівників (Дрогобич, Стебник, Трускавець, Борислав, Дрогобицький район).

На ІІ пленарному засіданні сесії Дрогобицької міської ради новий апарат ШВЛ передано на баланс лікарні. Вручили ШВЛ-апарат колективу реанімаційного відділення міський голова Тарас Кучма та начальник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба.

comments powered by HyperComments