Мешканець села Чуква на Львівщині відсвяткував 100-річний ювілей

Субота, 26 грудня 2020, 17:51
Довгожитель Микола Матвійович Кузьо проживає у селі Чуква Ралівської ОТГ Самбірського району
Мешканець села Чуква на Львівщині відсвяткував 100-річний ювілей

Мешканець села Чуква, що входить до Ралівської ОТГ на Львівщині Микола Матвійович Кузьо відзначив свій 100-літній ювілей. Довгожителя з поважним ювілеєм теплими словами і подарунками вітали сільський голова Любов Ковалик, її заступник Петро Герман, староста Віра Габрель, вокальна група Народного дому та інші поважні гості. Про це повідомив кореспондент львівського інтернет-видання «Leopolis.news» Микола Сенейко.

За словами дочки ювіляра Орисі, батько з родини довгожителів. Тітка у Канаді прожила 110 років, два двоюрідні брати по 95, сестри до 90 років, а його мама померла на 96 році життя.

«А ось наш батько, – додала дочка, – налаштований побити рекорд, прагне прожити більше 110 років. Цього йому всі сьогодні бажали».

У своєму поважному віці в Миколи Матвійовича рівна постава, дзвінкий голос, збереглися власні зуби. Любить жартувати та примовляти. Єдине, що  дещо підводить, так це слух. А загалом він  завжди усміхнений та життєрадісний. Зі слів дочки Орисі, батько ніколи не хворів, міцний як горіх.

Про секрети довголіття ювіляр говорить просто: «Чесно працюй, щиро молись і нікому не роби кривди». Такі принципи  Микола Матвійович Кузьо  сповідує упродовж свого довгого життя. А працювати йому доводилось на різних посадах у колгоспі, автопідприємстві, де був бригадиром, сантехніком, газовим слюсарем. У молодості під час війни доля не раз ціпом молотила його, однак він залишався незмінно добрим у стосунках з іншими людьми, особливо односельчанами.

Разом з дружиною збудували дім. Виховали трьох дітей – двох синів і дочку. Дочекався не лише 6 онуків, а й 7 правнуків.

comments powered by HyperComments