В селі Воля Баранецька на Львівщині має з’явитися каналізація та очисні споруди

Субота, 26 грудня 2020, 12:10
Вперше у Самбірському районі на Львівщині у об’єднаній Бісковицькій ОТГ має з’явитися каналізаційна мережа і очисні споруди в селі
В селі Воля Баранецька на Львівщині має з’явитися каналізація та очисні споруди

У  селі Воля-Баранецька тепер об’єднаної Бісковицької ОТГ вперше у Самбірському районі будують   каналізаційну мережу довжиною півтора кілометра та очисні споруди. Загальна вартість проєкту понад 7 мільйонів гривень. Поки дозволяє погода, підрядник не припиняє земляні роботи. Про це повідомив власний кореспондент львівського інтернет-видання «Leopolis.news» Микола Сенейко.

«Під час тендерних процедур, – сказав заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, – зекономили 2, 2 млн грн. Відтак кінцева сума склала понад 4 млн грн. А цього року з обласного бюджету для виконання робіт підрядником виділили майже 1,5 млн грн».

 «Екологічний проєкт, який започаткувала колишня Воле-Баранецька ОТГ, – зазначив її голова Григорій Чухрай, –  дуже важливий для села. Після його реалізації усі побутові стоки з будівель амбулаторії, школи, адмінбудинку, магазину, Народного дому та двох багатоквартирних житлових будинків проходитимуть новою каналізаційною мережею, а далі очищатимуться».

Водночас завдяки проєкту вдасться захистити  прилеглу річку Болозівка, а також  навколишні території, ґрунти та поверхневі води від забруднення побутовими нечистотами.

comments powered by HyperComments