У Волсвині та Волиці на Львівщині відкрили нові амбулаторії сімейної медицини

П'ятниця, 25 грудня 2020, 18:51
Амбулаторія сімейної медицини у селі Волсвин буде обслуговувати одразу три населених пункти, а амбулаторія у Волиці – п’ять
У Волсвині та Волиці на Львівщині відкрили нові амбулаторії сімейної медицини

Учора, 24 грудня 2020 року одразу в двох громадах у Сокальському районі на Львівщині відкрили амбулаторії сімейної медицини (моно- та групової практики) – це села Волсвин та Волиця. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

У селі Волсвині площа амбулаторії складає 316,35 кв. метрів. Вартість робіт – 7 мільйонів 618 тисяч гривень, із яких 6,85 мільйонів надано із держбюджету, а іще 764,7 тисяч виділено із місцевог бюджету. Роботи проводила компанія ТзОВ «Фірма «Інтербуд». Медичними послугами новий медзаклад охопить 2,3 тисяч осіб з Волсвина, Городища та Бендюги.

У селі Волиця амбулаторію будувала теж компанія ТзОВ «Фірма «Інтербуд». Площа амбулаторії – 316,35 кв. метрів. Загальна вартість – 7,8 мільйонів гривень. Місцевий бюджет виділив 788,7 тисяч гривень, а решту надала держава. У амбулаторії у Волиці зможуть отримувати меддопомогу 3,2 тисячі осіб з п’яти сіл: Волиця, Комарів, Зубків, Переспа, Велике.

Обидві амбулаторії збудовані в межах програми «Доступна медицина». Для кожної із амбулаторій передбачили автомобілі «Renault Duster».

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Холода, цього року на Львівщині завершено облаштування і відкрито понад 25 новозбудованих чи реконструйованих сільських медичних закладів.

comments powered by HyperComments