Цукроварня ТзОВ «Радехівський цукор» повністю забезпечує потреби Львівщини
На Львівщині завершується сезон цукроваріння. ТзОВ «Радехівський цукор» досягнув потужності переробки понад 7,5 тисяч тонн цукрового буряку на добу. Впродовж сезону переробили майже 800 тисяч тонн цукрових буряків, виробили 100,4 тисяч тонн цукру. Вихід цукру склав 12,6%. Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації.
В 2020 року на Львівщині площі посіву цукрових буряків збільшили на 1,6 тисяч гектарів та становлять 12,6 тисяч гектарів. Відтак, викопали більш як 780 тисяч тонн солодких буряків.
За словами виконувачки обов’язків директора Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмили Гончаренко, обсяги переробки становлять майже 800 тисяч тонн, з урахуванням сировини, вирощеної за межами області. У минулому році ця цифра була дещо нижчою і становила 757 тисяч тонн. Проте виробництво цукру цьогоріч є на 8,7 % нижчим та становить 100,4 тисяч тонн.
«Погодні умови позитивно вплинули на урожайність цукрового буряку, яка в порівнянні до минулого року зросла майже на 9 %, проте маємо дещо нижчу цукристість. Середній показник дигестії цукрових буряків становить 14,9 %», – зазначила Людмила Гончаренко та запевнила, що площі посівів та урожайність в повній мірі забезпечують споживчу потребу області.