Стрийський вагоноремонтний завод на Львівщині наступного року планує відремонтувати 2619 вагонів і побудувати 300 нових

Середа, 23 грудня 2020, 08:52
Стрийський вагоноремонтний завод «Укрзалізниці» – добре оснащене підприємство, яке спеціалізується на ремонті вантажних вагонів
Стрийський вагоноремонтний завод на Львівщині наступного року планує відремонтувати 2619 вагонів і побудувати 300 нових

Стрийський вагоноремонтний завод – підприємство, яке працює уже майже 150 років – його засновано у 1874 році, як паровозо-вагоноремонтні майстерні залізниці імені ерцгерцога Альбрехта. Зараз Стрийський ВРЗ – філія АТ «Укрзалізниця». Підприємство ремонтує і модернізує вантажні вагони загального парку «Укрзалізниці» та інших підприємств. Стрийський ВРЗ відвідав із робочим візитом відвідав заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Орест Гринів. Чиновник ознайомився із матеріально-технічною базою підприємства, оглянув головні виробничі корпуси та цехи, де проходять всі етапи поточного ремонту діючих та виготовлення нових вагонів. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Керівник Стрийського ВРЗ Віталій Леськів розповів про виробничі потужності підприємства та його можливості, забезпеченість кадрами, поділився перспективами на найближчий період. Одним із проблемних питань для заводу є забезпечення кваліфікованими працівниками, зокрема зварювальниками, слюсарями, токарями, фрезерувальниками, різальниками та іншими, яких нині гостро бракує на ринку праці.

«Переконаний, що це підприємство з такою матеріально-технічною базою повинне працювати на повну потужність і мати підтримку керівництва «Укрзалізниці» та профільного Міністерства», – зазначив Орест Гринів.

Зазначимо, що Стрийський ВРЗ спеціалізується на будівництві вагонів моделі 12-9745, капітальному та деповському ремонті вантажних чотиривісних вагонів різних модифікацій, ремонтах двовісних візків та колісних пар. Тут працює три основні виробничі цехи: вагоноремонтний, колісно-візковий, ковальсько-механічний, а також 3 допоміжні: цех ремонту обладнання, інструментів і виробництва нової техніки, енергосиловий, транспортний.

Загалом трудовий колектив Стрийського ВРЗ налічує 845 працівників, середня зарплата складає 8766 грн.

Цьогоріч на заводі відремонтували 599 вантажних вагонів. У планах на наступний рік – будівництво 300 вагонів та ремонт 2619 вантажних вагонів.

comments powered by HyperComments