Воютицький спиртзавод на Львівщині пішов із аукціону за 48 мільйонів гривень

Понеділок, 21 грудня 2020, 11:05
Аукціон, на якому проводилася реалізація майна колишнього ДП «Укрспирт» пройшов на минулому тижні
Воютицький спиртзавод на Львівщині пішов із аукціону за 48 мільйонів гривень

В рамках приватизації майна колишнього ДП «Укрспирт» минулого тижня було проведено аукціон із приватизації Воютицького місця провадження діяльності (МПД) та зберігання спирту. В результаті продажу колишнього Воютицького спиртзаводу до бюджету надійшло понад 48 мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі Фонду державного майна України.

Участь в аукціоні із приватизації Воютицького МПД брали три компанії. В результаті торгів вартість лоту зросла у 1,5 рази – із 32 мільйонів до понад 48 мільйонів гривень.

Зазначимо, що Воютицьке МПД розташоване у 80 кілометрах від міста Львова. Його новий власник отримає цех розливу, цех виробництва концентрату квасного сусла і полісолодових екстрактів, будівлю насосної станції, варочне і дріжджебродильне відділення тощо.

Очільниця Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко, зазначила, що Воютицьке МПД – це уже третій спиртовий актив на Львівщині, який через процедуру аукціону знайшов приватного інвестора. В Україні – це 14 успішний аукціон із приватизації спиртових активів колишнього ДП «Укрспирт».

Зазначимо, що наприкінці цього місяця – 29 грудня має відбутися іще один аукціон із реалізації виробничих потужностей ДП «Укрспирт». ФДМУ виставляє на аукціон Борокське МПД та зберігання спирту в Сокальському районі Львівської області. Початкова вартість цього об'єкта приватизації складає 13,24 мільйонів гривень.

 

comments powered by HyperComments