На Львівщині завершили ремонт двох автошляхів «Малого карпатського кола»

Четвер, 17 грудня 2020, 17:25
Йдеться про автошляхи Славське – Хащованя та Славське – Вигода, які завершили ремонтувати цього року
На Львівщині завершили ремонт двох автошляхів «Малого карпатського кола»

«Минулого року ми розпочали реалізацію цього масштабного проекту. Проект «Малого Карпатського кола» має з’єднати три області в Західній Україні. Протяжність автомобільних доріг становитиме приблизно 100 км. Уся ділянка буде облаштована освітленням, тротуарами та велодоріжками. Дороги Славське – Хащованя та  Славське – Вигода з’єднають Львівську область із Закарпатською та Івано-Франківською через гори, де будуть збудовані нові дороги. На сьогодні є передпроектні рішення, у 2021 році працюватимемо над проектами», – розповів учора під час прес-брифінгу про ремонти автодоріг на Львівщині заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, пише прес-служба ЛОДА.

За словами Юрія Бучка, на дорозі Славське – Хащованя відремонтували ділянку протяжністю 5 кілометрів від Захар Беркута до села Хащованя. На виконання цих робіт з державного дорожнього фонду у 2020 році виділили приблизно 72 млн гривень. Щодо ремонту автошляху Славське – Вигода, роботи проводили в межах Нижньої Рожанки і відремонтували 3,2 кілометри. Вартість робіт – 31, 5 млн. грн. Цьогоріч ремонтні роботи стартували на ще одній дорозі , що увійде у «Мале  Карпатське коло» – Бориня – Боберка.

«Через погодні умови дорожники встигли відремонтувати 5 кілометрів автомобільної дороги Бориня – Боберка із запланованих 10 кілометрів. У 2021 роботи продовжимо. Вартість ремонту – 420 млн. гривень.  На цей рік нам командно вдалось залучити з держдорфонду на ремонт 90 мільйонів гривень. Використали майже половину. Решта сума є перехідною на наступний рік», – додав Юрій Бучко.

Зокрема він зазначив,  що наступного року стартує ремонт дороги Турка – Східниця.  На сьогодні провели тендер та підписали договір із підрядною організацією.

«Ця дорога з’єднає Турківський і Старосамбірський райони із курортними містами Стебник, Східниця та трасою Київ – Чоп», - наголосив заступник голови Львівської ОДА.

Нагадаємо, облдержадміністрація через Державний дорожній фонд на реалізацію «Малого карпатського кола» виділила 200 млн грн. Проект спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності: будівництво нових доріг, велодоріжок, пішохідних стежок.

 

comments powered by HyperComments