У комунальних лікарнях Львова є понад 400 кисневих концентраторів

Середа, 16 грудня 2020, 19:06
До кінця поточного року мають купити іще понад 120 таких пристроїв, крім того в низці лікарень ведуть розширення централізованої кисневої мережі
У комунальних лікарнях Львова є понад 400 кисневих концентраторів

У комунальних лікарнях Львова є в наявності 434 кисневих концентратори та 491 киснева точка із централізованою подачею кисню. Про це із посиланням на заступницю міського голови Львова Галину Слічну повідомила прес-служба Львівської міськради.

«Маємо закуплено 434 кисневі концентратори, плануємо ще 127 доставити до кінця року. Також маємо облаштовану 491 кисневу точку, і до кінця року плануємо ще 247 дооблаштувати», – розповіла Галина Слічна.

Зараз у комунальних лікарнях Львова, які приймають хворих із COVID-19, є 1300 ліжкомісць для «ковідних» пацієнтів. Станом на 16 грудня зайнято пацієнтами 474 ліжка, тобто 36% від наявного ліжкового фонду. Вільними є 826 місць для «ковідних» пацієнтів. За даними Львівської міськради, госпіталізації потребує біля 2% від усіх «ковідних» пацієнтів.

Зазначимо, що у обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи у Винниках під Львовом проводять реконструкцію кисневої системи із встановленням нової кисневої станції. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Госпіталь ветеранів і репресованих у Винниках від початку пандемії одним із перших почав приймати хворих на коронавірус. Упродовж усього часу він є одним із найбільш завантажених медичних закладів, які лікують коронавірусних хворих. Сьогодні у лікарні 160 хворих, з них 15 в реанімаційному відділенні. Киснева мережа працює з максимальним навантаженням.

Ще на початку листопада медзаклад розширив кисневу мережу. Тоді у закладі загалом працювало понад 150 кисневих точок. Це максимальне навантаження на тій кисневій станції, яку має лікарня.

Оскільки розхід кисню великий, сьогодні медзаклад працює над розширенням кисневої мережі. Так, до кінця грудня в госпіталі планують встановити нову кисневу станцію. Це бочка об’ємом 5 тисяч літрів кисню. Його подаватимуть хворим у палати.

Відтак дві станції, а також новий кисневий генератор дозволить прокласти додаткових 200 кисневих точок та забезпечити лікарню киснем майже на 90 %. Про це повідомив головний лікар госпіталю Максим Прикупенко.

comments powered by HyperComments