COVID-19 лікуватимуть у залізничній лікарні у Львові та у Старосамбірській ЦРЛ

П'ятниця, 11 грудня 2020, 12:03
Ці лікарні перебувають на етапі контрактування Національною службою здоров’я України
COVID-19 лікуватимуть у залізничній лікарні у Львові та у Старосамбірській ЦРЛ

На Львівщині іще у двох лікарнях будуть лікувати пацієнтів із COVID-19 – це Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті та Старосамбірська центральна районна лікарня. Про це на сьогоднішньому брифінгу у Львівській обласній державній адміністрації повідомив керівник обласного Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

«Щойно закінчиться етап контрактування, заклади будуть у повній готовності до роботи. Залежно від епідситуації зможемо їх залучити. Станом на сьогодні ліжкової бази є достатньо, однак це не означає, що так буде і надалі. Погіршення ситуації може статись найближчим часом, тому готовність має бути 100-відсоткова», – розповів чиновник.

Після укладання угод з НЗСУ лікарні отримають фінансування на закупівлю медикаментів, засоби індивідуального захисту та на виплату 300% медичному персоналу, який буде надавати допомогу пацієнтів із COVID-19.

У Львові в залізничній лікарні буде розгорнуто 100 «ковідних» ліжок, половина із яких буде забезпечена киснем. У Старому Самборі буде 70 ліжок для недужих на COVID-19, із них 60 – уже мають підведений кисень.

Зазначимо, що протягом минулої доби на Львівщині виявили іще 663 мешканців, інфікованих коронавірусом, із яких 377 – мешканці обласного центру. Це стало наслідком проведення 1591 дослідження на виявлення РНК коронавірусу SARS-COV-2, тобто відсоток виявлення складає 41,67% від проведених тестів. Загалом на Львівщині від початку епідемії COVID-19 це захворювання виявлено у 52578 мешканців. На даний час одужало уже 36429 осіб, померло 1436 осіб.

Станом на ранок 11 грудня 2020 року на стаціонарному лікуванні із приводу COVID-19 перебувало 1574 пацієнти. Найбільше «ковідних» пацієнтів на Львівщині лікується у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова – 232 особи. Із обласних лікувальних закладів найбільше «ковідних» пацієнтів – по 148, прийняли Центр легеневого здоров’я та Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи. Серед міських та районних лікарень Львівщини найбільше пацієнтів прийняла Новояворівська районна лікарня № 1 ім. Юрія Липи.

comments powered by HyperComments