Львівська обласна рада визначилася із кількістю і персональним складом комісій

П'ятниця, 4 грудня 2020, 14:41
Загалом у Львівській обласній раді 8-го скликання буде 15 комісій – сьогодні затверджено персональний склад і обрано їх голів. Серед керівників комісій немає представників ВО «Свобода» та «Самопомочі»
Львівська обласна рада визначилася із кількістю і персональним складом комісій

У п’ятницю 3 грудня 2020 року на другому пленарному засіданні першої сесії Львівської обласної ради 8-го скликання затвердили персональний склад та обрали голів 15 постійних комісій ради. Повідомляється, що на пленарному засіданні було присутніми 79 депутатів.

У складі комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку – 15 депутатів, вона найчисленніша за складом – 12 депутатів. Очолив комісію екс-мер Винник Володимир Квурт.

Другу за чисельністю комісію з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та ПЕК очолить скандальний бізнесмен-забудовник Григорій Козловський. У цій комісії працюватиме 10 депутатів.

В комісію із з питань розвитку місцевого самоврядування увійшло 4 депутати, її очолив Володимир Кирилич.

В комісії з питань законності, депутатської етики, регламенту та свободи слова усього 3 члени, її очолив Роман Фединяк. Так само тільки 3 депутати увійшли до комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань, яку очолив Назарій Сумало.

Комісію з питань охорони здоров'я та материнства очолила жінка – Анна Яромола. В комісії буде працювати 9 депутатів.

Головою комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій став Микола Іщук, у ній 3 депутати. Так само 3 депуьаьт у комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції, яку очолив Святослав Шеремета.

В комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації будуть працювати 5 депутатів, її очолив Віталій Свіщов.

Головою комісії з питань діяльності АПК, підприємництва та інвестицій став Юрій Радецький, в комісії працюватиме 6 депутатів.

У комісії з питань комунального майна головуватиме Микола Седіло, у комісію увійшло 5 депутатів.

Головою комісії з питань освіти, науки та інновацій обрано Іванну Герус, в комісії працюватиме 4 депутати. Голова комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму – Іван Щурко, в комісії – 3 депутати.

Голово.їю комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва стала Наталія Галецька, в комісії 3 депутата.

Наймешною є комісія з питань молоді та спорту – у ній 2 депутати, очільниця –  Тетяна Бей.

Рішення про утворення комісій підтримало 66 депутатів. За рішення про обрання персонального складу постійних комісій обласної ради проголосувало 65 депутатів.

Колишній голова обласної ради Олександр Ганущин увійшов до складу регламентної комісії. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький працюватиме в комісії з питань агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій. Шестеро депутатів наразі не увійшли до складу жодної комісії.

Фракція ВО «Свобода» пропонувала зменшити кількість постійних комісій, оскільки у деяких з них замало осіб для виконання покладених функцій та окремі комісії практично дублюють повноваження одна одної. Однак депутати не підтримали цю пропозицію. Серед голів комісій немає жодного представника фракцій «Самопомочі» та «Свободи».

comments powered by HyperComments