Депутата Львівської облради Тараса Чолія виганяють із Української Галицької партії

Четвер, 3 грудня 2020, 16:48
Причиною цього став союз фракції «Української Галицької партії» із «Європейською Солідарністю»
Депутата Львівської облради Тараса Чолія виганяють із Української Галицької партії

Відомих на Львівщині діячів «Української Галицької партії» – Тараса Чолія та Івана Щурка виключають із партії. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» написала партійка Ірина Моряк.

«Головна контрольна комісія Української Галицької Партії прийняла рішення зупинити повноваження голови Львівської обласної організації УГП Тараса Чолія та відсторонити його з посади. А також призупинити членство в партії голови і заступника фракції УГП у Львівській обласній раді Тараса Чолія та Івана Щурка до з'ясування усіх обставин по факту події з підписання Меморандуму в ЛОР 01.12.2020.

Підставою для такого рішення стало ігнорування з боку новообраних депутатів до обласної ради позиції Політради УГП від 19 листопада про неможливість входження у більшість з олігархічними партіями, які представлені в облраді одіозними депутатами.

Тому, Політрада вимагає у Ради Львівської обласної організації відкликати підпис під Меморандумом про співпрацю, який вважає «лиш своєрідним висловленням лояльності до нових «господарів» Львівщини».

Також, у Галицькій Партії обурені способом голосування за голову Львівської обласної ради і вважають його «приниженням честі та гідності обранців» та «порушенням принципів таємного голосування», передбаченого Регламентом Львівської облради», – йдеться у пості Ірини Моряк.

Принагідно нагадаємо, що у 2019 році, перед виборами Президента України, Українська Галицька партія підтримувала кандидатуру Петра Порошенка, а не Володимира Зеленського. Зауважимо, що Тарас Чолій та Іван Щурко стали не першими «жертвами» внутрішньопартійної «чистки» в УГП – до того із партії виключили екс-депутата Львівської міськради Ігоря Дяковича, який насмілився публічно підтримати кандидатуру Олега Синютки на посаду міського голови Львова.

Очевидно, що виключаючи із партії таких відомих у Львові людей, як Тарас Чолій та Ігор Дякович керівництво УГП шкодить, насамперед, самому собі, оскільки в пересічного мешканця виникає багато запитань, в першу чергу, як у 2019 році Петро Порошенко був гідним підтримки УГП кандатом на пост Президента України, а тепер його партія стала «олігархічною партією, яка представлена в облраді одіозними депутатами».
 

comments powered by HyperComments