На Львівщині через тендер у «Prozorro» купили 16 собак

Четвер, 3 грудня 2020, 15:38
Тендер проводив Кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби України у Великих Мостах
На Львівщині через тендер у «Prozorro» купили 16 собак

Чого тільки не закуповують через систему електронних тендерів «Prozorro». Кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби України у Великих Мостах на Львівщині провів тендер із закупівлі 16 собак. Відповідний тендер уже завершився. Його переможцем став кінологічний розаплідник «Kremin Dog» із яким підписали договір вартістю 212 тисяч гривень. Про це пише видання «Наші гроші. Львів».

За умовами договору, постачальник, підприємець Микола Пилипчук із Волинської області, до кінця цього року має доставити в кінологічний центр 11 бельгійських вівчарок і 5 німецьких вівчарок. За кожну собаку підприємець отримає по 13,25 тис. грн.

Собаки повинні відповідати стандарту породи, віком від 8 місяців до 3 років, бути здоровими і щепленими від основних захворювань. Крім того, є вимоги до їх витривалості і швидкості, мають бути тренованими, вміти затримувати людину та вести з нею боротьбу.

Окремо вказано, що придбані собаки повинні не боятись пострілів, висоти, автомобілів, і водночас бути «добродушними і врівноваженими». Звати собак, які будуть захищати кордон України: Дакс, Рада, Рея, Рая, Арес, Рок, Макс, Аргон, Блек, Рона, Зена, Петі, Брай, Пірат і Харлей.

Кінологічний центр підписав прямий договір з Миколою Пилипчуком, бо раніше двічі відміняв конкурентні процедуру: на перший аукціон прийшов лише Пилипчук, а на другий – взагалі ніхто.

Це найбільший договір для Миколи Пилипчука, раніше він продавав військовим частинам і поліції собак на суми 25-50 тис. грн. Включно із цією закупівлею він є переможцем в закупівлях на майже 600 тис. грн. Із Кінологічним навчальним центром прикордонників працює вже вчетверте. У 2018 році продав їм вівчарку за 13,7 тис. грн, у 2019 – чотири вівчарки за 42 тис. грн, а нещодавно, у вересні, – дві службові собаки за 18 тис. грн.

comments powered by HyperComments