Львівщина цього року дещо збільшила експорт товарів

Четвер, 3 грудня 2020, 10:04
За перші 9 місяців поточного року підприємства Львівщини експортували поза межі України товарів на суму в 1 мільярд 621 мільйон доларів США, що на 0,3% більше, а ніж за аналогічний період 2019 року
Львівщина цього року дещо збільшила експорт товарів

Не дивлячись на «коронакризу», яка охопила весь світ, підприємства Львівщини за перші 9 місяців поточного року не тільки не знизили експорт товарів, але й навіть наростили його на 0,3% порівняно із 2019 роком. За січень-вересень 2020 року підприємства нашого регіону експортували товарів на суму 1,621 млрд. доларів США. Про це із посиланням на Головне управління статистики у Львівській області повідомила прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

За словами статистиків, серед товарів, які експортувала Львівщина, переважали електротехнічне обладнання (17,2% від обсягу експорту), зернові культури (13%), меблі (12,9%), жири та олії (8,4%), мінеральні палива, нафта і продукти її перегонки (8,3%), деревина і вироби з неї (7,3%).

Керівниця Служби експортера Департаменту економічної політики Львівської ОДА Христина Каліш каже, що із 2010 року зовнішня торгівля товарами та послугами Львівщини характеризується поступовим зростанням експорту. Військові дії на Сході України спричинили його скорочення, проте у 2018 році експортні показники почали знову зростати.

 «Це зумовлено перепрофілюванням наших підприємств на співпрацю з Європейським Союзом. Так якщо говорити про останні 5 років, то Львівська область по експорту піднялась з 10 на 5 місце серед регіонів України», –   наголосила Христина Каліш.

Зараз основними партнерами Львівщини у зовнішній торгівлі товарами є Польща та Німеччина. Ці країни забезпечили 38,7% експорту та 35,1 імпорту області.

Щодо імпорту то тут левову частку товарів склали мінеральні палива, нафта і продукти її перегонки (11,2 % від обсягу імпорту області), електротехнічне обладнання (8,8 %), механічне обладнання (8%).

comments powered by HyperComments