У Жовківській ЦРЛ на Львівщині через знеструмлення в реанімації померло двоє пацієнтів

Неділя, 29 листопада 2020, 11:22
Ввечері п’ятниці 27 листопада 2020 року Жовківську ЦРЛ із 17:50 до 19:10 відключили від електропостачання, померли пацієнти, що були на штучній вентиляції легенів
У Жовківській ЦРЛ на Львівщині через знеструмлення в реанімації померло двоє пацієнтів

Поліція Львівщини відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів Жовківської центральної районної лікарні, які перебували в реанімації на апаратах штучної вентиляції легенів, повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області.

За даними поліції, повідомлення про смерть двох пацієнтів з'явилося в соцмережах. Під час перевірки повідомлення поліцейські встановили, що 27 листопада Жовківську центральну районну лікарню було знеструмлено із 17:50 до 19:10.

«У цей час в реанімаційному відділенні померли двоє місцевих жителів віком 61 і 66 років, підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті – дихальна недостатність», – йдеться в повідомленні поліції.

Також поліцейські встановили, що в лікарні є два електричних генератори, але їх під час відключення не задіяли.

За зазначеним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 367 (службова недбалість) та частини 2 статті 119 (вбивство з необережності) КК України. Максимальне покарання передбачене санкціями статей, -  позбавлення волі на строк  до восьми років.

Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини події.

Зазначимо, що Жовківська ЦРЛ входить до переліку «ковідних» лікарень Львівщини. Обидва пацієнти, які померли, нездужали на COVID-19.

comments powered by HyperComments