Обласний центр Буковини сьогодні обирає міського голову

Неділя, 29 листопада 2020, 08:14
У Чернівцях у неділю, 29 листопада, відбудеться повторне голосування (так званий другий тур) на виборах міського голови
Обласний центр Буковини сьогодні обирає міського голову

У Чернівцях сьогодні, 29 листопада відбувається другий тур виборів міського голови. Виборчі дільниці працюватимуть з 8.00 до 20.00. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У другому турі в Чернівцях за пост міського голови боротимуться директор ТОВ «РОМА», висуванець партії «Єдина альтернатива» Роман Клічук, якого 25 жовтня підтримали 27,29% виборців, і лідер партії «Команда Михайлішина» Віталій Михайлішин, який отримав 21,33 % голосів.

Крім того, 29 листопада, згідно з даними ЦВК, також відбудуться вибори в Першотравневській сільській раді Нікопольського району Дніпропетровської області.

Результати голосування повинні бути встановлені не пізніше ніж на п'ятий день з дня повторного голосування, тобто до 4 грудня включно.

У ЦВК нагадали виборцям правила безпеки, зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію. Так, на дільницю необхідно взяти маску і ручку, дотримуватися дистанції. За наявності симптомів застуди проголосувати можна в окремій кабінці.

Повторне голосування на виборах міського голови призначається в громадах з кількістю виборців 75 тисяч і більше, якщо жоден кандидат не набрав 50% + 1 голос.

Згідно ч. 1 ст. 281 Виборчого кодексу України, повторне голосування призначається на неділю, в межах тритижневого терміну після дня прийняття рішення про призначення такого голосування.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня.

У семи містах повторне голосування відбулося 15 листопада, в 11 містах, в тому числі у Львові – 22 листопада, в Кривому Розі – призначене на 6 грудня.

comments powered by HyperComments