У Львові не дивлячись на коронавірусну пандемію і далі курсують переповнені трамваї

Субота, 21 листопада 2020, 16:28
Світлину заповненого пасажирами трамвая виклав у фейсбук-спільноті «Варта 1» користувач Андрій Завадський
У Львові не дивлячись на коронавірусну пандемію і далі курсують переповнені трамваї

Хоча в Україні на офіційному рівні діють обмеження на кількість пасажирів, які одночасно можуть перебувати в салоні громадського транспорту – не більше, а ніж кількість місць для сидіння, у Львові цих карантинних обмежень не дотримуються. Прикладом може бути світлина, зроблена в одному із львівських трамваїв користувачем «Фейсбук» Андрієм Завадським і викладена ним у спільноті «Варта 1».

Андрій Завадський пише, що світлина зроблена 18 листопада 2020 року о 15:53. На фото видно, що у трамваї багато пасажирів їде стоячи.

Зауважимо, що поки-що чинний міський голова Львова виступає проти «карантину вихідного дня», проте на місцевому рівні місцева влада не робить практично нічого, щоб обмежити поширення коронавірусної інфекції хоча б серед «груп ризику», до яких, зокрема, належать пенсіонери за віком. Медики-інфекціоністи називають громадський транспорт одним із місць, де люди найчастіше інфікуються коронавірусом, особливо якщо неправильно носять маски та інші ЗІЗ. Отож, логічно було б для зменшення захворюваності серед літніх людей (а саме вони найчастіше потрапляють у стаціонари, бо важче від молоді переносять COVID-19) обмежити для них на час спалаху COVID-19 в Україні право на користування громадським транспортом. Проте, оскільки на носі другий тур виборів, міська влада Львова не здатна прийняти таке рішення, яке, не дивлячись на свою непопулярність, ефективно знижувало б чисельність саме важких випадків COVID-19.

comments powered by HyperComments