У Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн і репресованих імені Юрія Липи вчора ввечері відбулася аварія системи подачі кисню

Субота, 21 листопада 2020, 08:31
Завдяки допомозі надзвичайників ДСНС України постачання кисню у штатному режимі було відновлено протягом 3 годин
У Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн і репресованих імені Юрія Липи вчора ввечері відбулася аварія системи подачі кисню

Учора, 20 листопада 2020 року о 21:30 у КНП Львівської обласної ради «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи» сталася нештатна ситуація із системою постачання кисню. Попередньо йшла мова про вибух на кисневій заправці. Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» депутат Львівської міської ради, лідер ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич.

За словами Зінкевича, через проблеми із постачанням кисню виникла необхідність евакуації декількох десятків найбільш важких кисневозалежних пацієнтів у інші « ковідні» лікарні. Для евакуації хворих було залучено 16 бригад екстреної медичної допомоги.

На місце події негайно прибуло керівництво госпіталю ім. Юрія Липи та обласного штабу із протидії COVID-19, які координували роботи техніків по відновленню працездатності кисневої системи. На місце нештатної ситуації прибув також підрозділ ДСНС України і надав технічну допомогу ремонтній бригаді.

Проблеми із постачанням кисню тривали 3 години – о 00:25 21 листопада 2020 року подачу кисню було відновлено. Евакуацію хворих припинено.

Як повідомляє Ігор Зінкевич, до моменту відновлення постачання кисню до ліжок було евакуйовано 21 пацієнта, в тому числі 3 осіб, які були підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. Госпіталь продовжив роботу в штатному режимі.

Зазначимо, що станом на ранок 21 листопада 2020 року на лікуванні у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн і репресованих імені Юрія Липи перебуває 164 пацієнти, а станом на ранок 20 листопада їх було 185 осіб.

Зазначимо, що найбільш ймовірно, що жодного вибуху в кисневій системі не було – спрацював запобіжний клапан при надмірному тиску в ємності із киснем. Причиною такої ситуації могла стати надмірна кількість зрідженого кисню, залита у ємність.

У такій ситуації обслуговуючий персонал має протягом 5 хвилин встановити причину і провести переключення на резервне постачання кисню. Ємності для медичного кисню надзвичайно захищені на випадок аварії, автономні, але потребують дотримання правил експлуатації.

Зазначимо, що прес-служба Львівської міськради повідомила про інцидент у госпіталі ветеранів воєн і репресованих о 23:32 і перекрутила назву лікувальної установи, написавши «У Винниках нештатна ситуація з киснем у обласному військовому госпіталі» і пославшись на пост Андрія Садового у «Фейсбуку».

«Наші комунальні заклади – Лікарня швидкої допомоги і 8-ма лікарня –  готові прийняти пацієнтів», – написав також Андрій Садовий, хоча за інсайдерськими даними пацієнтів із госпіталю ім. Юрія Липи прийняли в першу чергу обласні лікувальні заклади.

Фото – Ігор Зінкевич.

 

comments powered by HyperComments