Український Дрогобич та німецький Ґрайфсвальд співпрацюватимуть для боротьби із COVID-19

Понеділок, 16 листопада 2020, 16:37
Німецьке місто Ґрайфсвальд та Дрогобич на Львівщині співпрацюють із 2017 року, а у 2019 році вони підписали Договір про партнерство
Український Дрогобич та німецький Ґрайфсвальд співпрацюватимуть для боротьби із COVID-19

Німецький Ґрайфсвальд та український Дрогобич об’єднуються для боротьби з коронавірусом. Дружні стосунки між цими містами налагоджено у 2017 році, а влітку 2019 р. їх було поглиблено шляхом підписання Договору про партнерство. З цього часу було успішно реалізовано різноманітні проекти, як, на приклад, воркшоп на тему маркетингу міста та сталого регіонального розвитку, а також розробка «Case Study» на відповідну тему в межах дипломного проекту студенту Університету Ґрайфсвальду. Про це повідомляють у прес-службі Дрогобицької міськради.

Криза, спричинена пандемією коронавірусної хвороби, поставила всі міста, зокрема і Дрогобич, перед численними викликами, передусім в сфері надання медичної допомоги. З метою пом’якшення її негативних наслідків нашими містами в межах програми «Пакет солідарності громад для подолання пандемії коронавірусу», запровадженої товариством «Engagement Global» зі своєю Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) за дорученням та за повного фінансування з боку Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку було розроблено проект «Ми зробимо це разом – покращення матеріального забезпечення галузі охорони здоров’я та обмін досвідом для населення Дрогобиччини в часи коронавірусної пандемії».

Тривалість реалізації проекту – з жовтня 2020 р. по березень 2021 р. Вартість проекту – 50 тис. євро, з них 43125,05 євро буде освоєно в Дрогобичі. Отримані кошти буде спрямовано на закупівлю медичного обладнання для КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» ДМР, проведення комплексної інформаційної кампанії за відповідною тематикою, зокрема правил гігієни та дотримання дистанції, а також на проведення спільних медичних семінарів разом із фахівцями Університетської медицини Ґрайфсвальду. Закупівлю проводитиме Виконавчий комітет ДМР з подальшою передачею обладнання лікарні.

В межах проекту для медиків Дрогобича передбачається закупити:

• Апарат ШВЛ – 1 шт.;

• Концентратори кисню – 3 шт.;

• Відсмоктувачі медичні – 2 шт.;

• Функціональні ліжка з електроприводом – 6 шт.;

• Протипролижневий комірчастий матрац – 6 шт.;

• Насос (дозатор) шприцевий – 6 шт.;

• Приліжкові монітори пацієнта – 6 шт.;

• Датчик для пульсоксиметру – 6 шт.

Наші міста щоденно тісно спілкуються в контексті реалізації проекту, а також обмінюються інформацією щодо вжитих заходів та актуальної ситуації щодо кризи, спричиненої коронавірусною інфекцією.

Проект фінансується «Engagement Global» зі своєю Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку.

comments powered by HyperComments