На Львівщині на автодорозі Бориня – Боберка укладають асфальт

Понеділок, 16 листопада 2020, 13:20
Цього року планують провести ремонт 10 кілометрів цього автошляху
На Львівщині на автодорозі Бориня – Боберка укладають асфальт

На автомобільній дорозі місцевого значення Бориня – Боберка тривають ремонтні роботи на ділянці довжиною 10 кілометрів від села Нижня Яблунька до села Бриня. Дорожники уже укладають асфальтобетонне покриття. Про це інформують у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка, загальна вартість ремонту автодороги Бориня – Боберка довжиною 30 кілометрів становить 420 мільйонів гривень. Продовження ремонту дороги потребуватиме залучення у 2021 році нових коштів на ремонт усієї дороги. Команді Львівської ОДА цьогоріч вдалося залучити із Дорожнього фонду на ремонт цієї дороги 90 мільйонів гривень.

«Переконаний, ремонт доріг в гірській місцевості пришвидшить економічний розвиток краю, збільшаться туристичні потоки, а це сприятиме залученню інвестицій та створенню нових робочих місць», – каже Юрій Бучко.

Підрядником, який ремонтує автодорогу Бориня – Боберка, яка входитб до Малого карпатського кола, є турецька компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Зазнчимо, що інфраструктурний проект «Мале Карпатське коло» був започаткований минулого року – три області Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська підписали Меморандум про співпрацю для реалізації цього проекту, який спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності: будівництво нових доріг, велодоріжок, пішохідних стежок.

В рамках проекту «Мале карпатське коло» зараз ремонтують дві дороги у Сколівському районі – Славське – Хащованя і Славське – Вигода, які мають поєднати Львівську і Закарпатську області.

comments powered by HyperComments