У Садового кажуть, що на «Гарячу лінію міста» надійшло півтисячі звернень від підприємців Львова, крім того, було проведено 50 виїздів на місця

Субота, 14 листопада 2020, 22:39
Протягом суботи на неділі у Львівській міськраді в робочому режимі працюватимуть юридичний департамент ЛМР та Центр підтримки підприємництва
У Садового кажуть, що на «Гарячу лінію міста» надійшло півтисячі звернень від підприємців Львова, крім того, було проведено 50 виїздів на місця

За словами віце-мера Львова із питань розвитку Андрія Москаленка, станом на 10 годин вечора 14 листопада на «Гарячу лінію міста» надійшло 500 звернень від підприємців та здійснено 50 виїздів за викликом.

 «Перша робоча субота минає. Сьогодні в Центрі підтримки підприємництва працювали 50 наших консультантів та юристів. Опрацювали сотні дзвінків, зробили 50 виїздів на місця, де була потрібна юридична допомога. Дякую всім, хто був сьогодні з нами!

Щодо дій поліції. Нічого особистого, ви робите свою роботу, а ми свою.

У нас є достатньо підстав, щоб всі сьогоднішні протоколи оскаржити в суді і визнати їх недійсними.

Друзі підприємці, чиїх протоколів у нас немає, будь ласка, залишіть їх у нашому Центрі в міській раді. Будемо допомагати оскаржувати. Телефонуйте на 15-80», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий у своєму відеозверненні на своїй сторінці в «Фейсбуку», цей текст ретранслювала прес-служба Львівської міської ради.

За словами Андрія Москаленка, з 08.00 год і до 10.00 год в основному були звернення від підприємців щодо того, чи можуть вони працювати, і якщо так, то на основі яких правових документів. Після 10.00 год звернення стосувалися консультацій з юристами як поводитися, коли приходить поліція з перевіркою, або ж називали конкретні ситуації, які вже виникали.

«Завтра усі наші служби також будуть працювати цілий день, аби надавати консультації та правову допомогу підприємцям. За потреби – будемо виїжджати на місце, щоб врегульовувати ситуацію. Телефонувати підприємці можуть з 8 години ранку за номером 1580», – розповів Андрій Москаленко.

Зазначимо, що у Львівській обласній державній адміністрації звернулися до підприємців із проханням виконувати вимоги, встановлені урядовою постановою про «карантин вихідного дня», адже, за словами Андрія Годика «Рішення міської комісії ТЕБ і НС не є підставою для невиконання Постанови КМУ. І що важливо, не звільняє від юридичної відповідальності за невиконання карантинних обмежень. Сьогодні деякі міські голови заявляють, що не будуть дотримуватись рішення Уряду, мотивуючи це підтримкою бізнесу. Насправді ж вони закликають бізнес до порушення законодавства, в той же час залишаючи його сам на сам з юридичними наслідками».

Додамо, що поліція Львівщини сформувала 112 рейдових груп, які стежать за дотриманням карантинних обмежень у Львові та в області. Протягом дня 14 листопада припинено роботу 250 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали попри запроваджені обмеження.

comments powered by HyperComments