У Львівській ОДА роз’яснили – рішення міських комісій із ТЕБ та НС не звільняють від відповідальності за порушення «карантину вихідного дня»

Субота, 14 листопада 2020, 16:37
Ситуацію із запровадженням в Україні «карантину вихідного дня» роз’яснив заступник голови Львівської облдержадміністрації Андрій Годик
У Львівській ОДА роз’яснили – рішення міських комісій із ТЕБ та НС не звільняють від відповідальності за порушення «карантину вихідного дня»

У Львівській обласній державній адміністрації пояснюють – постановою № 1100 від 11 листопада 2020 року Кабмін вніс зміни до своєї постанови № 641 від 22 липня 2020 року, відповідно на всій території України скасовано адаптивний карантин і запроваджено «карантин вихідного дня».

За словами першого заступника голови Львівської ОДА Андрія Годика «карантин вихідного дня» – це додаткові обмеження, які діятимуть в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка з 14.11.2020 до 30.11.2020. Урядова постанова набрала чинності та є обов’язковою до виконання. Вона не потребує додаткових рішень, у тому числі рішень міських комісій ТЕБ та НС.

«Рішення міської комісії ТЕБ і НС не є підставою для невиконання Постанови КМУ. І що важливо, не звільняє від юридичної відповідальності за невиконання карантинних обмежень. Сьогодні деякі міські голови заявляють, що не будуть дотримуватись рішення Уряду, мотивуючи це підтримкою бізнесу. Насправді ж вони закликають бізнес до порушення законодавства, в той же час залишаючи його сам на сам з юридичними наслідками», – зазначив Андрій Годик.

Та наголосив, що у випадку порушення карантинних обмежень, сплачувати штрафи будуть підприємці, а не органи місцевого самоврядування чи окремі політики.

«Сьогодні ми не говоримо про доцільність чи недоцільність запровадження «карантину вихідного дня», а про те, що жага влади і політична доцільність виходить за межі чинного законодавства і це є неприпустимим.

Щодо свідомості громадян та бізнесу по дотриманню карантинних обмежень, то зазначу таке – лише за 10 днів листопада в області складено понад 800 адміністративних протоколів за порушення карантинних обмежень. Тому надіятись виключно на людську свідомість не дозволяє динаміка поширення COVID-19», – додав перший заступник очільника області.

Нагадаємо, що під час карантину вихідного дня забороняється:

• робота закладів громадського харчування, але з можливістю роботи на виніс;

• робота торгових центрів та інших розважальних закладів;

• робота фітнес-центрів і басейнів;

• робота установ культури;

• робота суб'єктів господарської діяльності та побутового обслуговування.

Дозволено:

• робота продуктових магазинів, аптек, заправок (без зон харчування), ветеринарних аптек;

• робота закладів торгівлі продуктами харчування;

• надання фінансових послуг, діяльність фінустанов;

• робота операторів поштового зв’язку;

• діяльність по ремонту та техобслуговування транспорту; ремонту комп’ютерів, побутових виробів, предметів особистого вжитку.

comments powered by HyperComments