За порушення «карантину вихідного дня» на Львівщині штрафуватимуть підприємців, а не осіб які закликають до його порушення

П'ятниця, 13 листопада 2020, 18:02
Про це заявив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Тарас Грень, коментуючи запровадження «карантину вихідного дня
За порушення «карантину вихідного дня» на Львівщині штрафуватимуть підприємців, а не осіб які закликають до його порушення

На Львівщині підприємців штрафуватимуть за порушення «карантину вихідного дня». Про це заявив заступник «губернатора» Львівщини Тарас Грень.

«Наголошую, що адмінвідповідальності підлягають не особи, які закликають до порушення карантинних обмежень, а конкретні підприємці чи люди, які їх не виконують. Якщо порушується закон, правоохоронні органи мають відповідно реагувати», – заявив Тарас Грень.

Заступник голови ЛОДА розповів, що Кабінет міністрів України уже оприлюднив постанову про запровадження карантину вихідного дня та скасування адаптивного карантину. Ідеться про постанову від 11 листопада 2020 р. № 1100 2Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641».

«Відтепер не буде встановлення різних рівнів епідемічної небезпеки в регіонах. Усі карантинні обмеження виникатимуть не як результат рішень комісій ТЕБ та НС, а виключно на підставі зміненої постанови», – пояснив Тарас Грень.

Відтак, відсьогодні на всій території України діють однакові карантинні обмеження, тобто на всій території Львівщини, зокрема і у місті Львові. Зокрема, забороняється робота:

- закладів харчування з 22.00 до 7.00, крім доставки та замовлень на виніс;

- кінотеатрів, театрів із заповненістю понад 50%;

- спортзалів і фітнес-центрів, якщо на 20 квадратних метрів знаходиться більше 1 людини;

- закладів з розміщення, крім готелів і закладів соцдопомоги і реабілітації;

- перевезення у пасажирському транспорті пасажирів більше, ніж кількість сидячих місць;

- проведення заходів за участю понад 20 осіб (крім деяких спортивних заходів без глядачів).

Також Тарас Грень пояснив, як діятиме карантин вихідного дня. Згідно з документом, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р. забороняється:

 - робота закладів громадського харчування, але з можливістю роботи на виніс;

- робота торгових центрів та інших розважальних закладів;

- робота фітнес-центрів і басейнів;

- робота установ культури;

- робота суб'єктів господарської діяльності та побутового обслуговування.

Дозволено:

- робота продуктових магазинів, аптек, заправок (без зон харчування), ветеринарних аптек;

- робота закладів торгівлі продуктами харчування;

- надання фінансових послуг, діяльність фінустанов;

- робота операторів поштового зв’язку;

- діяльність по ремонту та техобслуговування транспорту; ремонту комп’ютерів, побутових виробів, предметів особистого вжитку.

«Торгово-розважальні центри не повинні працювати у період карантину вихідного дня. Це стосується усіх торговельних центрів, без виключень, зокрема й «Епіцентру». Працювати у ТЦ мають право лише магазини, не менше 60% площі яких призначено для торгівлі продуктами харчування, ліками, виробами медичного призначення чи ветпрепаратами і кормами», – зауважив Тарас Грень і додав, що за порушення норм карантину відповідальність нестимуть самі підприємці.

comments powered by HyperComments