Усі «ковідні» лікарні Львівщин отримали фінансування на розвиток кисневої мережі

П'ятниця, 13 листопада 2020, 17:30
Це стосується і тих лікарень, які знаходяться у комунальній власності Львівської міської ради
Усі «ковідні» лікарні Львівщин отримали фінансування на розвиток кисневої мережі

Усі 22 лікарні Львівської області, які внесені до переліку закладів охорони здоров’я, що надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із COVID-19, двома траншами отримали кошти на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду. Йдеться, у тому числі, і про лікарні, які є комунальною власністю міста Львова. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Загалом на покращення забезпечення «ковідного» ліжкового фонду киснем із державного бюджету України скерували цільову субвенцію у розмірі 50 млн.938 тис. грн. для потреб лікувальних закладів Львівщини.

«На сьогодні більше ніж 2 тисячі ліжкомісць забезпечені киснем за рахунок держбюджету. З перших днів пандемії додатково забезпечили 1039 ліжок. За рахунок субвенції кисень підведуть ще до 1100 ліжкомісць», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словам львівського «губернатора» на Львівщині триває робота із реконструкції та ремонту приймальних відділень. На цей проект із державного бюджету виділено понад 70 мільйонів гривень. В рамках цього проекту фінансуються заходи із ремонту і реконструкції приймальних відділень у двох комунальних лікарнях міста Львова – це Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги та 8-ма міська клінічна лікарня, які отримали 13 мільйонів гривень.

У прес-службі Львівської ОДА зазначили, що державна медична субвенція на нашу область становить 971 мільйон гривень, а субвенція на підтримку окремих закладів охорони здоров’я – 225 мільйонів.

Угоди медичних закладів області з Національною службою здоров’я профінансовано на суму 2,8 мільярдів гривень.

Зазначимо, що Андрій Садовий, коментуючи ситуацію із коронавірусом на Львівщині і у місті Львові часто скаржиться, ніби-то місто нічого не отримало із державного фонду на розвиток «ковідних» лікарень. Як бачимо, це не правда.

Зазначимо, що на даний момент стаціонарну допомогу «ковідним» пацієнтам надають такі лікувальні заклади:

- Комунальні неприбуткові підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня», «Львівська обласна клінічна лікарня», «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охмадит», «Центр легеневого здоров’я», «Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи»;

- Комунальні неприбуткові підприємства Львівської міської ради «Клінічна лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова», «1-ша міська клінічна лікарня м. Львова ім. Князя Лева», «5-та міська клінічна лікарня м. Львова», «8-ма міська клінічна лікарня м. Львова», «Клінічний пологовий будинок № 1 м. Львова», а також задіяна останнім часом 4-та міська лікарня міста Львова;

- КНП Дрогобицької міської ради «Стебницька міська лікарня»;

- КНП Стрийської міської ради «Стрийська центральна міська лікарня»;

- КНП Рудківської міської ради «Рудківська міська лікарня»;

- Новояворівська районна лікарня № 1 ім. Юрія Липи;

- Буська, Жидачівська, Жовківська, Кам’янка-Бузька, Самбірська, Сокальська, Перемишлянська і Пустомитівська центральні районні лікарні.

comments powered by HyperComments