На Львівщині завершують ремонтувати дві автодороги «Малого карпатського кола»

П'ятниця, 13 листопада 2020, 16:25
Йдеться про автомобільні дороги загального користування місцевого значення Славське – Хащованя і Славське – Вигода
На Львівщині завершують ремонтувати дві автодороги «Малого карпатського кола»

На Львівщині у Карпатському регіоні дорожники завершують ремонт двох автодоріг «Малого карпатського кола» у Сколівському районі: Славське – Хащованя і Славське – Вигода. Ці автомобільні дороги покликані у майбутньому поєднати Львівщину і Закарпаття.

На автодорозі Славське – Хащованя проводився ремонт на ділянці від Захар Беркуту до села Хащованя. Довжина цієї ділянки – 5 кілометрів.

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка ремонтні роботи тут проводить компанія «Автомагістраль-Південь». На ремонт ділянки виділили 72 мільйони гривень із Державного дорожнього фонду. В процесі відновлення автодороги ремонтують два мостові переходи,  в межах населених пунктів влаштовують хідники, проводять роботи з водовідведення, невдовзі приступлять до улаштування підпірних стінок з габіонів.

Щодо автодороги Славське – Вигода роботи проводилися в межах Нижньої Рожанки. Тут відремонтували 3,2 кілометри автодороги, вартість робіт – 31,5 мільйони гривень. Тут влаштували нове асфальтобетонне покриття, провадяться роботи із водовідведення і улаштування хідників.

Автошляхи Славське – Хащованя і Славське – Вигода ремонтують в рамках проекту «Мале карпатське коло». Проект Малого Карпатського кола має з’єднати три області в Західній Україні. Протяжність автомобільних доріг становитиме приблизно 100 кілометрів. Уся ділянка буде облаштована освітленням, тротуарами та велодоріжками.

Львівська облдержадміністрація через Державний дорожній фонд на цей рік виділила 200 млн грн. Проект спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності: будівництво нових доріг, велодоріжок, пішохідних стежок.

comments powered by HyperComments