У лікарнях Львівщини зараз є понад 1600 кисневих точок і майже півтисячі кисневих концентраторів

Середа, 11 листопада 2020, 14:09
Реконструкція та розширення кисневої мережі у закладах охорони здоров’я Львівської області триває
У лікарнях Львівщини зараз є понад 1600 кисневих точок і майже півтисячі кисневих концентраторів

На Львівщині у лікарнях зараз є понад 1600 кисневих точок і майже 480 кисневих концентраторів достатньої потужності. Про це учора на брифінгу, присвяченому боротьбі із COVID-19 розповів директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Щодня ми доробляємо нові точки, стараємось максимально розширити наші можливості. Основний акцент ми робимо на централізоване забезпечення киснем, оскільки саме такий метод лікування дає кращий ефект», – розповів Орест Чемерис.

Окрім того, зараз формується кадровий резерв, аби за потреби діяти по ситуації.

В тих 22-ох закладах охорони здоров’я, які працюють із COVID-19, медиків вистачає, однак погіршення епідситуації може викликати потребу у більшій кількості лікарів.

«Мусимо бути готові до різних варіантів розвитку ситуації, тому розглядаємо можливість залучення тих лікарів, які зараз із коронавірусом не працюють. Не виключено, що будемо задіювати інтернів та студентів старших курсів», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Роботу інтернів куруватимуть досвідчені фахівці, які мають на це право. Кількість додатково залучених лікарів до лікування пацієнтів із коронавірусом залежатиме від розвитку епідситуації.

comments powered by HyperComments