У Стрийській центральній міській лікарні на Львівщині пролікували від COVID-19 уже понад тисячу пацієнтів

Вівторок, 10 листопада 2020, 15:07
КНП «Стрийська міська лікарня» приймає «ковідних» пацієнтів не тільки із міста Стрия і Стрийського району, а також із Сколівського і Миколаївського районів, а також Моршина та Нового Роздолу
У Стрийській центральній міській лікарні на Львівщині пролікували від COVID-19 уже понад тисячу пацієнтів

У Стрийській центральній міській лікарні від травня, коли ця лікарня почала приймати пацієнтів із COVID-19 чи підозрою на це захворювання, тут уже пролікувалося понад 1200 пацієнтів. Про це сьогодні на «коронавірусному» брифінгу у Львівській ОДА розказав директор Стрийської ЦМЛ Осип Бегей.

За словами Осипа Бегея, сьогодні і лікарі і пацієнти мають все необхідне для успішного лікування та одужання хворих, проте лікарня найближчим часом таки розширюватиме ліжкову мережу.

«До прикладу за жовтень ми пролікували 278 пацієнтів. На сьогодні в лікарні знаходиться 131 пацієнт, з них 16 в реанімації, 1 на апараті ШВЛ і 2 на апаратній неінвазивній вентиляції. В середньому щомісячно у нас перебуває понад 200 пацієнтів», – розповів директор Стрийської центральної міської лікарні.

В той же час, за словами медика, протягом останнього часу збільшується кількість хворих, які мають важкий перебіг захворювання.

«Приблизно 70 % усіх хворих потребують невідкладної кисневої терапії. Наразі нам вдається забезпечити їх киснем і медикаментами згідно з протоколами лікування. Лікарня щомісячно тратить приблизно 1,5 млн грн на медикаменти.

Докуповують люди ті медикаменти, які не входять в протокол і здебільшого, це мешканці, які мають супутні патології, які ми не можемо повністю забезпечити», – зазначив Осип Бегей.

Вік пацієнтів – різний. До прикладу, вчора на лікування у медзаклад потрапили пацієнти 28 і 48 років. Найстаршому хворому на коронавірус було 80. Серед супутніх патологій – дефіцит імунітету, онкологічні захворювання, цукровий діабет, захворювання крові. Такі пацієнти одужують важко.

«Середня летальність по стаціонару – 7,9 %. У нас померло вже 103 людини», – розповів Осип Бегей.

Сьогодні в медзакладі  працює 6 медичних команд, або ж бригад. Одна команда – це 12 людей медичного та немедичного персоналу. Навантаженість на таку команду – приблизно 30 пацієнтів.

Осип Бегей розповідає: кількість команд планують збільшувати, адже розширюватимуть ліжкову мережу після ремонту одного з поверхів медзакладу. Керівник лікарні зазначає, що завдяки належному захисту від початку пандемії на коронавірус захворіли лише троє медиків, які працюють у бригадах.

У розпорядженні медпрацівників Стрийської міської лікарні 80 точок доступу до кисню і 20 потужних кисневих концентраторів. Медики зазначають, такої кількості наразі достатньо.

comments powered by HyperComments