У Самбірському районі на Львівщині судитимуть місцевих мешканців, які видобували гравій із ріки

Вівторок, 10 листопада 2020, 11:36
У справі про незаконний видобуток гравію фігурують троє мешканців Старосамбірщини.
У Самбірському районі на Львівщині судитимуть місцевих мешканців, які видобували гравій із ріки

На Львівщині у Самбірському районі правоохоронцями було виявлено факт незаконного видобутку гравію із річки. Цей ресурс належить до корисних копалин загальнодержавного значення.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

Самбірською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо трьох жителів Старосамбірського району за незаконне видобування корисних копалин, тобто за кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.240 КК України.

Встановлено, що у кінці жовтня цього року троє чоловіків 25, 65 та 59 років біля річки Вигор без дозвільних документів завантажили в кузов вантажного автомобіля, піщано-гравійну суміш в кількості понад 6 кубометрів, яка згідно з чинним законодавством належить до корисних копалин загальнодержавного значення.

За клопотанням прокурора судом накладено арешт на техніку, за допомогою якої здійснювався видобуток: автомобіль марки «Камаз-5320» та екскаватор «Hitachi».

Досудове розслідування, яке здійснювали слідчі слідчого відділу Старосамбірського відділку поліції Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області, завершене.

Санкція інкримінованої статті передбачає штраф від 3000 до 5000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (51000 – 85000 грн) або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

comments powered by HyperComments