Кам’янка-Бузька центральна районна лікарня заповнена «ковідними» пацієнтами на 70%

Субота, 7 листопада 2020, 11:46
Лікарня може надавати допомогу важким «ковідним» пацієнтам, оскільки має 50 точок доступу до кисню і п’ять потужних кисневих концентратора
Кам’янка-Бузька центральна районна лікарня заповнена «ковідними» пацієнтами на 70%

Кам’янка-Бузька центральна районна лікарня (ЦРЛ) на даний момент прийняла 70 «ковідних» пацієнтів. Це і пацієнти із підтвердженим діагнозом «COVID-19», так і пацієнти у яких підозрюють коронавірусну інфекцію. Кількість госпіталізованих пацієнтів постійно зростає – місяць тому в Кам’янка-Бузькій ЦРЛ лікувалося 55 «ковідних» пацієнтів. Зараз ця лікарня заповнена пацієнтами на 70%. Про це йшлося на учорашньому брифінгу, який відбувся у Львівській ОДА.

За словами заступника керівника Кам’янка-Бузької ЦРЛ Олега Воло шина, попри те, що поширення коронавірусної хвороби пришвидшилося, лікарня готова приймати недужих на COVID-19. Медзаклад забезпечений засобами індивідуального захисту та медпрепаратами.

«На сьогодні ми маємо 50 точок доступу до кисню, а також 5 потужних концентраторів, які завдяки розгалужувачам можуть одночасно надавати допомогу двом пацієнтам», – зазначив заступник директора Кам'янка-Бузької ЦРЛ Олег Волошин.

Наразі Кам’янка-Бузька ЦРЛ приймає тільки «ковідних» пацієнтів, отож мешканці району, які мають гострий перебіг інших захворювань, мусять звертатися у найближчі до них опорні заклади. За словами керівника Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, пацієнти із Кам’янка-Бузького району можуть звертатися у Буську ЦРЛ (вона, між іншим, теж приймає «ковідних» пацієнтів), а також до Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова (теж приймає «ковідних»).  Чиновник додав, департаментом ще на початку пандемії було напрацьовано маршрути, куди пацієнт в час карантину може звернутися з різними патологіями.

«В першу чергу ми говоримо про ургентну патологію, оскільки планова госпіталізація, враховуючи епідемічну ситуацію  і зонування нашої області, є обмеженою.

Якщо говорити про лікарні то є лікарні багатопрофільні, інтенсивного лікування, які зобов’язані  надавати допомогу пацієнтам з гострою патологією. Сьогодні ми акцентуємо на те, що максимально має бути забезпечена допопомога при невідкладних станах, а також всім пацієнтам з COVID-19», –   додав Орест Чемерис.

comments powered by HyperComments