В Україні і на Львівщині можуть запровадити «карантин вихідного дня»

П'ятниця, 6 листопада 2020, 17:35
Нові карантинні обмеження у діяльності підприємств послуг і торгівлі можуть запровадити із наступного тижня

За словами Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, наша країна не може собі дозволити запроваджувати локдаун навіть на два чи три тижні, тому для переривання ланцюжка розповсюдження коронавірусу будуть запроваджувати «карантин вихідного дня».

«Коли ми дивимося на ситуацію в країні, то розуміємо, що не можемо ввести локдаун, як це роблять у деяких країнах. Ні два, ні три тижні. Тому ми змушені вводити жорсткий карантин на суботу і неділю. У ці дні у нас будуть працювати продуктові магазини, аптеки і транспорт. Все інше має не працювати», – сказав Степанов.

Українські ЗМІ писали, що Уряд розглядає варіант введення «карантину вихідного дня» – з вечора п'ятниці до ранку понеділка. Цей режим, серед іншого, передбачає закриття фудкортів і заборону розважальних заходів. Ресторани при цьому працюватимуть тільки на виніс.

Ідею запровадження «карантину вихідного дня» підтримує керівник Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. За його словами, у дні, коли люди не працюють, збільшується відвідуваність розважальних, торгових центрів, кінотеатрів та інших місць великого скупчення. отож так званий «карантин вихідного дня» покликаний знизити показники інфікування в Україні.

«Один з елементів розірвання епідланцюгу – мінімізувати стосунки та контакти між людьми. Це може дати позитивні результати. Оскільки повернутись до варіанту весняного карантину зараз доволі складно, гадаю, варто спробувати такий вид обмежень», – зазначив сьогодні під час брифінгу директор Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Карантин вихідного дня в Україні можуть запровадити вже з наступного вікенду. Планують закрити усе, крім критичної інфраструктури – продуктових магазинів, аптек та транспорту.

comments powered by HyperComments