На Львівщині від початку коронавірусного карантину виявили біля 3 тисяч порушень

Четвер, 5 листопада 2020, 12:31
Йдеться про порушення карантинних норм, які було виявлено органами Національної поліції в регіоні
На Львівщині від початку коронавірусного карантину виявили біля 3 тисяч порушень

Станом на початок листопада поліцейські Львівщини зафіксували понад 2800 фактів порушення карантину. Про це  повідомили у ГУ Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці виявили 290 випадків порушення карантинного режиму підприємцями, 70 із них – у закладах громадського харчування

«Щодо порушників були складені адмінпротоколи за ст.44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. На продавців без засобів індивідуального захисту склали 1003 протоколи, на перевізників – понад 500. На посадових осіб ринку – 26», – кажуть у прес-службі ГУ Нацполіції Львівщини.

Поліцейські виявляють факти порушення карантинних обмежень, проводять профілактичні та роз’яснювальні бесіди. У випадках, коли керівники закладів не реагують на зауваження правоохоронців, ті, відповідно до вимог чинного законодавства та у межах службових повноважень, притягують порушників відповідальності. Усі протоколи скеровують до суду.

Зазначимо, що порушення правил карантину регулюється статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно з ним недотримання карантину тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зазначимо, що Міністр Міністр охорони здоров’я Максим Степанов просить Верховну Раду розглянути та прийняти законопроект щодо посилення адміністративної відповідальності за перебування в громадських місцях та транспорті без респіраторів або захисних масок.

«Це непопулярний захід, але він нам дуже необхідний у зв'язку зі значним зростанням рівня захворюваності. Для нас важливо зупинити розповсюдження коронавірусної інфекції, а це можливо лише за умови дотримання протиепідемічних правил. Носіння масок, використання антисептиків та дотримання дистанції – ці три простих правила знижують ризик інфікування», – підкреслив Максим Степанов.

comments powered by HyperComments